Új operációs rendszer az ipari infrastruktúra védelmére

hackerAz ipari vezérlő rendszerek és hálózati infrastruktúra fokozott biztonsági igényeit szem előtt tartva új, saját operációs rendszert mutatott be az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat — számolt be az MTI a The Register brit informatikai szakportál. A dolgok internetjének (IoT) térnyerése, a hálózatra kapcsolt vezérlő és érzékelő berendezések, az ipari robotok, valamint a gép-gép (m2m) kommunikáció meghonosítása a gyártási folyamatokban, a számítógép-vezérelt ipari infrastruktúra, például az erőművek, áramelosztó hálózatok, távközlési hálózatok hackertámadások elleni védelme teljesen új kihívások elé állította a kiberbiztonsági szakmát.

Az orosz kiberbiztonsági vállalat ezért négy év teljes titokban végzett fejlesztő munkával új operációs rendszert hozott létre kifejezetten az ipari vezérlő rendszerek számára. Az operációs rendszerről egyelőre keveset tudni, csak annyit, hogy fejlesztése a nulláról indult, nem tartalmaz semmilyen, már létező szoftver kódot. A hálózati funkcióit tekintve a Cisco IOS és a Huawei VRP operációs rendszerekhez hasonlítható „KasperskyOS” operációs rendszer értesülések szerint már fut az orosz Kraftway által gyártott routerek legújabb ezer példányos szériáján. A Kraftway routereket ipari vezérlő rendszerekben, kormányzati, gyógyászati és oktatási intézményekben használják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Enyhítették a Telekom-ügyben hűtlen kezelés miatt elítélt két érintett büntetését Ausztriában

sze aug 24 , 2016
ShareTweetPinShareAz elsőfokú ítélethez képest enyhítette a Telekom Austria ügyében hűtlen kezelés miatt elítélt két érintett büntetését a bécsi büntető törvényszék kedden. Gernot Rumpold az Osztrák Szabadságpárt volt kampánymenedzsere 33 hónap börtönbüntetést kapott. Ebből 11 hónapot kell letöltenie, míg a többi 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetés. 2013-ban még három éves letöltendő szabadságvesztésre […]
bilincs

És még ez is...