Új mobilfizetési fejlesztést vezetett be az OTP

Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatójaAz internetbankon keresztül is használható lesz az azonnali fizetés QR-kód olvasása, vagyis a QR-kód lefotózásával is lehet fizetni – jelentette be Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

A fejlesztéssel a kártyaadatok megadása nélkül hajthatók végre a tranzakciók, amelyek eredményéről azonnal visszajelzést küld a rendszer. A megoldás első körben online, a SimplePay felületeken válik elérhetővé. Csányi közölte: nyitottak más pénzintézetek megkeresésére, így akár más internetbanki felületen is elérhető lehet a fejlesztésük. A terveik szerint ez a megoldás a jövőben külön alkalmazásban is elérhetővé válik. Hangsúlyozta, hogy az OTP digitális stratégiája szerint banktól független szolgáltatásként tud terjedni a piacon a fejlesztés. A jelenlegi 20-25 százalékos lakossági készpénzmentes (elektronikus) fizetési tranzakciók aránya tíz év alatt várhatóan ötven százalék körülire nőhet, amihez az új fizetési megoldás is hozzájárul az ügyvezető szerint. Közölte, hogy 2020 első fél évében a Simple by OTP alkalmazáson keresztüli tranzakciók összege közel tízmilliárd forintot ért el, a SimplePay online fizetési rendszeren keresztül pedig 2019 első fél évéhez képest közel kétszer annyi, mintegy 238 milliárd forintos bevételt értek el a magyarországi kereskedők. Minden ötödik magyar mobiltelefon felhasználónak telepítve van Simplepay alkalmazása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kezdi érzékenyen érinteni a nagy hirdetők bojkottja a Facebookot

vas júl 5 , 2020
Külső vizsgálatot kezdeményezett a gyűlöletbeszédet tartalmazó bejegyezések ellenőrzéséről a Facebook, a cég a szakértők szerint így próbálja kifogni a szelet az ellene bojkottot hirdetők vitorlájából. Az utóbbi időben számos vállalat csatlakozott az amerikai civil szervezetek által kezdeményezett „Stop Hate for Profit” kampányhoz, amelynek szervezői szerint az oldal keveset tesz annak […]
Stop Hate for Profit

És még ez is...