Új megoldásokkal segíti a személyre szabott gyógyítást az SAP

kinai-noverOlyan új megoldásokat dobott piacra az SAP, amelyekkel a személyre szabott gyógyítást kívánja elterjeszteni világszerte. Az új megoldásokkal csak a tengerentúlon (értsd USA) 750 milliárd dollárral csökkenthetné az egészségügyi kiadásokat. Az alkalmazások lényege, hogy a rendelkezésre álló nagy mennyiségű adatok alapján a beteg számára legkedvezőbb eljárást tudják kiválasztani az orvosok, a kutatók. A nagy mennyiségű adatokat jól jellemzi, hogy az egészségügy az egyik legnagyobb big data előállító: a világ adatmennyiségének harminc százalékát adja e szektor. A szoftvergyártó Foundation for Health névre keresztelt megoldása egy rendszerben kezeli és elemzi a gyógyítással összefüggő összes adatot, mint például az orvosi eredmények, kutatások, DNS szekvenciák, s mindezt valós időben. A technológia ennek köszönhetően utat nyit az új gyógyszerek, eljárások kifejlesztéséhez is.

Erre a platformra fejlesztették a Medical Research Insights nevű alkalmazást, amellyel a klinikai kísérletek válhatnak hatékonyabbá. A megoldással többek közt az adott tesztekre leginkább alkalmas betegeket tudják könnyen kiválasztani. Az adatvizualizációs képességét használva egyszerűbben lehet összefüggéseket, trendeket találni az egyes betegcsoportok, és jellemzők között, valamint elvégzi a beavatkozások utáni túlélési görbe (Kaplan-Meier analízis) meghatározását is. Az SAP, mint a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata nem új szereplő az egészségügy területén, közel nyolcezer egészségügyi szolgáltató használja megoldásait. A vállalat jövőre újabb applikációkat tervez forgalomba hozni e téren.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Adatbiztonság: a Budapest Bank az Invitelt választotta

pén dec 11 , 2015
A bankszektor számára ma már elengedhetetlen a legmagasabb szintű it-biztonság és a redundancia megteremtése. Így amikor a Budapest Bank a tulajdonosváltást követően elköltöztette tartalék adatközpontját az előző tulajdonostól független helyre, olyan szolgáltatót keresett, amely a magas biztonsági követelményeket és számos egyedi igényt is teljesíteni tud. Az Invitel a Budapest Banktól […]
Budapest Bank, Invitel