Új honlap indul a jövőre kétszáz éves MTA tiszteletére

Magyar Tudományos AkadémiaA Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 2025-ben ünnepli alapításának 200. évfordulóját, és ebből az alkalmából egy új, ünnepi honlapon mutatja be az intézmény múltját, jelenét és jövőjét.

Az mta200.hu címen már elérhető honlapon szöveges, képes és filmes tartalmakat találhatnak az érdeklődők, de lehet tájékozódni az MTA Székházban őrzött kincsekről és a legújabb kutatásokról is – áll az MTA közleményében. Az akadémia 2025-ben, az MTA Könyvtár és Információs Központ pedig 2026-ban ünnepli fennállásának 200. évfordulóját, amelyekre az MTA 2025 májusától 2026 decemberéig tartó rendezvénysorozattal emlékezik majd.

Az új honlapon is olvasható üzenet szerint a jubileum amellett, hogy jó alkalom az intézmény történelmének bemutatására, felhívja a figyelmet arra is, hogy a tudományellenesség terjedése és a globális problémák minden korábbinál nagyobb kihívás elé állítják a tudomány művelőit és képviselőit, így az Akadémiát is. „A tudomány és a tudás legfőbb letéteményeseként ezért az Akadémia kiemelt küldetése, hogy a tudást mindenki számára hozzáférhetővé tegye, és mindig, minden időben hiteles igazodási pontként szolgáljon a ránk zúduló információtömegben” – áll a honlapon.

A bicentenáriumi eseménysorozatot felvezető idei év a felkészülésé, az emlékezésé, ezért a programok központi fórumaként működő, folyamatosan bővülő mta200.hu honlapon egyelőre az Akadémia egykori kiemelkedő alakjairól, eredményeikről és személyes történeteikről lehet tájékozódni, a gyűjteményeiben őrzött ereklyék és archív fotók mellett. Jövőre, az ünnepi évben új funkciót kap a felület, és az emlékév minden olyan tudományos és tudomány-népszerűsítő programjáról, kiállításáról, kiadványáról, találkozási lehetőségéről tudósít majd, amelyek bemutatják az Akadémiát, valamint a tagjai, kutatói, ösztöndíjasai, doktori címét viselő szakemberei által elvégzett kutatásokat, és ezek magyar és nemzetközi jelentőségét.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Online is ellenőrizhetjük, hogy csalnak-e az ajánlásunkkal

sze máj 1 , 2024
ShareTweetPinShareA választópolgárok online is ellenőrizhetik, hogy a júniusi helyi önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson melyik jelölt, illetve lista ajánlásgyűjtő ívén szerepel az aláírásuk. A választási eljárási törvény alapján a választópolgárok tájékoztatást kérhetnek arról, hogy az ellenőrzött ajánlások között szerepel-e olyan, amely az adataikat tartalmazza. A Nemzeti Választási Iroda […]
választás, szavazóurna

És még ez is...