Új gyártóközpontot alakított ki a Z Elektronika Kft. Pécsen

Mintegy kétszázmillió forintból alakított ki új gyártóközpontot az elektronikai bérgyártást és kapcsolódó fejlesztéseket, szolgáltatásokat végző pécsi Z Elektronika Kft. a baranyai megyeszékhelyen – jelentette be a társaság ügyvezetője a létesítmény átadásán. Dallos Zoltán elmondta: a több mint kétszázmillió forint saját erő és banki hitel segítségével megvásároltak egy használt ingatlant, amelyet felújítottak és a vállalat igényeinek megfelelően átalakítottak, illetve felszerelték a szükséges gépparkkal. Pécsett így már két telephellyel rendelkezik a cég, amely a fejlesztésnek köszönhetően a korábbi százról száztízre növelte foglalkoztatottjainak számát – tette hozzá a társaság tulajdonos-vezetője.

A társaság az új ingatlanában mintegy ezer négyzetméteren folytatja elektronikai eszközök, alkatrészek fejlesztését, nyomtatott áramkörök és a többi között egy, a nagyvilágban is ismert és népszerű, magyar szabadalommal rendelkező formatervezett gyermek orrszívó készülék sorozatgyártását. Dallos elmondta, hogy cégük főként az ipari szereplők számára végez bérgyártást, javarészt exportra termel, partnerei között vannak német, svájci, görög és szlovén cégek. Mindezek mellett multinacionális orvostechnikai, autóipari és biztonságtechnikai vállalatoknak is végeznek munkát alkatrészek gyártásával.

A Zákány Elektronikai Kft. néven 1997-ben alapított, Z Elektronika néven 2007 óta működő társaság a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2018-ban több mint egymilliárd forint nettó árbevételt ért el 55 millió forintos nyereség mellett, 2017-ben pedig 814 millió forint bevétel mellett 40 millió forintos eredménnyel zárt. A társaság ügyvezetője 2019-re 1,5 milliárdos árbevételt remél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Informatikai eszközöket kapott az onkológiai intézet

ked szept 17 , 2019
Informatikai eszközöket kapott az Országos Onkológiai Intézet (OOI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 629,3 millió forint értékben. Polgár Csaba, az intézmény főigazgatója elmondta, hogy a nagy teljesítményű szerverek, számítógépek, nyomtatók beszerzése szorosan kapcsolódik a későbbiekben, az intézet területén felépülő onkodiagnosztikai központhoz. Ez utóbbi beruházásra 10,3 milliárd forintot fordít a […]
IBM személyi számítógép

Friss, ropogós