Új európai mobilfizetési rendszert indít az Auka

Az egész kontinensen egységes mobilfizetési rendszert fejleszt a norvég Auka – közölte a cég.

Az Auka már minden uniós tagállamban megszerezte a működéséhez szükséges engedélyeket, rendelkezik a szükséges tapasztalattal és technológiával. Olyan pénzintézetekkel, telekommunikációs cégekkel társulna, amelyek megfelelő disztribúciós háttérrel rendelkeznek, és megjelennének a mobilfizetések területén. Már zajlanak a szerződéskötések, és a cég hamarosan bejelenti azokat az első országokat, ahol megkezdi működését. A cég természetesen Magyarországon is keres partnereket – közölték. A technológiát és a fejlesztést a norvég cég biztosítja, miközben a rendszerhez csatlakozó partnerek értékesítik a kereskedők és szolgáltatók, valamint a fogyasztók körében.

Az európai piacra tervezett megoldás a Settle, ami a fogyasztók oldaláról egy olyan okostelefonos alkalmazás, amellyel a telefon kontaktlistáján lévő kapcsolatoktól pénzt kaphat vagy nekik pénzt küldhet a felhasználó. A Settle rendszerén keresztül a pénz kifizetéséhez bármilyen forrás – bank- vagy hitelkártya, folyószámla – kapcsolható. A Settle-utalás címzettjének el kell fogadnia a beérkező összeget, amelyet bent is tarthat a rendszerben, felhasználhatja fizetésre, de – költségmentesen – kiutalhatja akár egy bankszámlára is. A Settle-lel nemcsak fizetni lehet, hanem pénz kifizetését is lehet kérni másoktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Beszámolt a 2017-es teljesítményéről az NMHH

ked nov 27 , 2018
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elektronikus hírközléssel összefüggő 2017-es tevékenységének beszámolóját. Karas Monika, az NMHH elnöke arról beszélt az ülésen, hogy évek óta az elektronikus hírközlés az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági szektor. A mobilszolgáltatások piaca volt a legjelentősebb szegmens 2017-ben 9,6 millió előfizetéssel. […]