Új egészségügyi információkereső indult

nővér kórház injekcióElindult a www.kconnect.eu, és ezzel együtt egy új, többnyelvű egészségügyi szövegelemző- és keresőszolgáltatás kereskedelmi működése is, amelynek közép-európai partnere a Precognox Informatikai Kft. A keresőszolgáltatás az egészségügyi és élettudományi szakemberek mellett, minden érdeklődő számára segítséget nyújt. A fejlesztő szerint a legrelevánsabb egészségügyi információkat juttatja el a felhasználónak, hogy aztán lehető legjobb információ birtokában tudjon döntést hozni. Az intelligens (szemantikus) keresőszolgáltatás keresi mind a rendelkezésre álló, publikus orvosi szakirodalmat, mind a házon belüli forrásokat (úgy, mint az elektronikus egészségügyi nyilvántartást és adatbázisokat).

A keresőszolgáltatás megérti a keresőkifejezések jelentését, kontextusát és szándékát, a szemantikus keresés nem csak keresési kifejezéseken alapul, hanem kapcsolódó kifejezéseken és kontextuson is. A gépi „megértést” az egészségügyi tartalmak „olvasásában” is használja a rendszer, így megtalálható a legrelevánsabb információ, még akkor is, ha a felhasználó választott kulcsszava hiányzik a szövegből.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Comforce Zrt. Európa Top 100 technológiai vállalata között

sze ápr 22 , 2015
Bejelentették a Red Herring Europe Top 100 versenyének díjazottjait, amelyen Európa vezető startup vállalkozásait értékelik. Idén magyar vállalkozás, a felhő-alapú contact center szolgáltató Comforce Zrt. is szerepel az európai listán. A díj 1996-os alapítása óta eddig mindössze egy magyar vállalat, 2013-ban a GPS-nyomkövetéssel foglalkozó iData Kft. került be a Red […]
felhő

És még ez is...