Új csillag született: megvannak a Twittert feltörő hackerek

Graham Ivan ClarkEgy 17 éves floridai tinédzsert és két fiatal férfit tartóztattak le az amerikai hatóságok a Twitter elleni júliusi hackertámadás elkövetésének gyanújával, amelynek során feltörték ismert személyiségek fiókját.

A floridai hatóságok bejelentették, hogy vádat emeltek a 17 éves Graham Ivan Clark ellen, és tőlük függetlenül a szövetségi igazságügyi minisztérium azt közölte, hogy vádat emelt Clark két társa, a 22 éves Nima Fazeli orlandói lakos, valamint a 19 éves Mason Sheppard brit állampolgár ellen. A három hacker július 15-én törte fel ismert személyiségek, politikusok és a művészvilág képviselőinek Twitter-fiókjait és bitcoin kriptovaluta átutalására kérte őket. A floridai Tampa megyei ügyészség szerint a hackertámadások értelmi szerzője a 17 éves Clark volt. Andrew Warren tampai megyei ügyész pénteken újságíróknak elmondta: harminc rendbeli bűncselekmény miatt emelt vádat Clark ellen. “A Szövetégi Nyomozó Iroda (FBI) és az igazságügyi minisztérium az egész országra kiterjedő, átfogó nyomozást indított” – mondta el az ügyész. A szövetségi igazságügyi tárca dokumentumai szerint a két másik férfi társtettesként vett részt a hackertámadásokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Öntudatra ébredt a Facebook

hét aug 3 , 2020
Pert indít a Facebook az uniós bíróságon az Európai Bizottság ellen. A közösségi oldal azért pereli be a brüsszeli testületet, mivel az, a cég ellen folyó versenyjogi vizsgálatok során, olyan információk és dokumentumokat kért be átvizsgálásra a vállalattól, amelyek a Facebook szerint “rendkívül érzékeny” adatokat tartalmaznak és nincsenek összefüggésben a […]
Facebook