Új csatorna a Direct One-on

Stingray ClassicaElőbb-utóbb sokak kezdenek érdeklődni a klasszikus zene világa iránt – a Direct One kínálatában ekkor ott lesz kéznél a Stingray Classica, a világ prémium komolyzenei televíziós csatornája, amely évente 50 világpremiert és lenyűgöző dokumentumfilmeket kínál nézőinek.

A Direct One kínálatában régóta jelen van a Stingray Classica, hiszen a klasszikus zene, az opera, a balett, és csatorna egyéb rangos produkciói, dokumentumfilmjei rengeteg nézőt vonzanak. A csatorna klasszikus zenei előadásait a legnagyszerűbb és legismertebb koncerttermekben, fesztiválokon és operaházakban rögzítették, ilyen helyszínek a Carnegie Hall, a Royal Concertgebouw, a Luzerne Festival, a Teatro alla Scala vagy épp a San Francisco Opera.

A Stingray Classica és a Direct One fontosnak tartja, hogy a klasszikus zene világa mindenki számára elérhető legyen – akkor is, ha még csak ismerkedünk ezzel a műfajjal és akkor is, ha már szakértői vagyunk a klasszikus zenének, operának és balettnek. A csatorna egyedülálló és exkluzív klasszikus zenei műsorokat kínál: premiereket, népszerű és inspiráló előadásokat, ritka dokumentumfilmeket és exkluzív interjúkat – de archívumában időtálló, korábbi előadásokat is megtalálni.

Idén júliusban sem maradnak bemutatók nélkül a Stingray Classica nézői: a barokk kor két nagy remekműve, Antonio Vivaldi és George Frideric Händel alkotásai kerülnek bemutatásra. Július 18-án 21.00 órakor a Teatro La Fenice zenekara és kórusa Alessandro De Marchi vezetésével adja elő Vivaldi egyetlen fennmaradt oratóriumát, a Juditha triumphans-t, míg július 25-én Händel Rinaldo című műve kerül bemutatásra, amelyet a Bertrand Cuiller vezette Le Caravansérai zenekar ad elő.

A klasszikus zenei csatorna a Direct Now alkalmazásban is elérhető, ezért az előfizetők bárhol, bármikor, akár egy hétvégi utazás vagy nyaralás alatt is megtekinthetik kedvenc koncertjeiket, balettelőadásaikat. Az alkalmazással már összesen 84 csatorna nézhető mobiltelefonon, tableten, laptopon vagy okostévén, ráadásul senki nem marad le egyetlen premierről sem, mert az alkalmazásban a premier időpontjától kezdődően hét napig visszanézhetők, illetve újraindíthatók a műsorok, a folyamatosan bővülő videótárban pedig egyre több extra videós tartalom kap helyet.

A Direct Now alkalmazás további előnye, hogy egyszerre öt műsor nézhető öt különböző eszközön, így a család minden tagja egyidőben követheti a saját kedvencét. Míg a gyerekek a mesecsatornákat, a tinik a zenecsatornákat, szüleik akár a klasszikus zenei csatornákat kísérhetik figyelemmel a nyaralás ideje alatt is – ilyenkor is szükség lehet egy kis relaxációt elősegítő zenére. Az alkalmazás az előfizetőknek ingyenesen elérhető – több mint húsz ezer előfizető már aktívan használja az applikációt és élvezi annak minden előnyét.

A Direct One most együttműködésben a Stingray Classica csatornával nem csak a nézők otthonába viszi el a klasszikus zenét, hanem akár az Operába is nyerhetnek jegyeket a Varázsfuvola július 28-i előadására. A nyereményjáték július 15-én indul és öt darab páros belépő talál gazdára azok közül, akik helyesen válaszolnak a televíziós szolgáltató Facebook oldalán feltett komolyzenei kérdésre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új módszert dolgoztak ki az elfogadható egészség mérésére

vas júl 17 , 2022
Az állami egészségügyi döntéshozatalt segítheti a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) kutatása, amely arra ad választ, hogy milyen egészségproblémákat tartanak elfogadhatónak az emberek különböző életkorokban. A BCE közleménye szerint a Hermann Zoltán és Zrubka Zsombor által kidolgozott új módszer elsőként szolgáltat teljes körű és kellően pontos becslést arról: a lakosság milyen […]
egészség