Ügyfélátvilágítással erősít az online csalásmegelőző SEON

Kádár Tamás, a SEON vezérigazgatójaA SEON online csalásmegelőző technológiai startup felvásárolta a pénzmosás elleni küzdelem területén ügyfélátvilágítási szolgáltatást kínáló Complytront – közölte a sikeres exitet záró Hiventures.

A kockázati tőkealap-kezelő közleménye szerint a két cég technológiája kiegészíti egymást, a SEON integrálja a Complytron megoldását. A SEON digitális lábnyom alapú személyazonosítását és a Complytron automatizált ügyfélátvilágítási szolgáltatását egyesítő platform valós időben képes figyeli a pénzügyi tranzakciókat, és felismerni az internetes csalások és a pénzmosás jeleit. Ezzel a SEON alkalmassá válik újgenerációs globális pénzügyi szereplők kiszolgálására is.

A Complytront 2019-ben alapította Lebhardt Olivér és Gryllus Ábris. A Complytron cégmérettől függetlenül képes hatékonyan támogatni bármilyen cég ügyfél-átvilágítási folyamatainak automatizálását. A céget a Hiventures 160 millió forinttal, az MKB Fintechlab által irányított és többségi tulajdonában álló Arete Zrt. pedig csaknem harmincmillió forinttal finanszírozta. A SEON 2022 végén tett ajánlatot a startup felvásárlására.

A ma már a Londonban bejegyzett SEON Holdings Ltd. tulajdonában lévő SEON Technologies Kft. online csalásmegelőző technológiai startup 2017-ben alakult, profilja, hogy a legkülönfélébb forrásokból származó digitális lábnyom komplex elemzésével szűri ki a potenciális csalókat az online tranzakcióknál. A cég 2022 áprilisában 94 millió dollár befektetést kapott nemzetközi terjeszkedéséhez. A SEON már több mint ötezer szolgáltatóval dolgozott együtt, a globális fókuszú vállalat Austinban (Texas), Budapesten, Londonban, Jakartaban is helyi irodával működik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hozzáférhetővé tette a NAV az online pénztárgépek adatait a cégek számára

ked febr 7 , 2023
Jelentősen megkönnyíti a könyvelők dolgát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóhatóság (NAV) azzal, hogy hétfőtől letölthetők az online pénztárgépek adatai. Az adóhatóság közlése szerint a tesztidőszak után február 6-án éles környezetben is elindult a NAV új szolgáltatása. A digitális fejlesztés hozzájárulhat az üzleti folyamatok hatékonyságának növeléséhez, valamint a cégek adminisztrációs […]
pénztárgép

És még ez is...