Ügyészség: vizsgáljuk az Merkel mobiltelefonjának megfigyelését

obama - merkelNémetországban ügyészségi vizsgálat indult Angela Merkel kancellár mobiltelefonos kommunikációjának feltételezett amerikai titkosszolgálati megfigyelése miatt. Harald Range szövetségi legfőbb ügyész szerdai bejelentése szerint a nyomozóhatóság kémtevékenység úgynevezett kezdeti gyanúja miatt indított nyomozati eljárást „ismeretlen tettes ellen a kancellár egy mobiltelefonjának lehetséges megfigyelésével összefüggésben”.

A nyomozóhatóság hónapok óta foglalkozik az üggyel. Sajtóbeszámolók szerint az NSA-tól 2013-ban kiszivárogtatott dokumentumokból kitűnik, hogy az NSA kiterjedt adatgyűjtő tevékenységet folytatott Németországban, és legkésőbb 2002-től megfigyelte az akkori német kancellár, Gerhard Schröder, majd 2005-től Merkel kancellár mobiltelefonját. Egyedül Merkelről több mint 300 jelentés készülhetett — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közel 240 millió forintos fejlesztést zárt le a NIH

pén jún 6 , 2014
ShareTweetPinShareA Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) 238 millió forintos támogatásból megújította belső folyamatait, egyszerűsítette ügymenetét, és bővítette szolgáltatásai körét – közölte a hivatal az MTI-vel. Az elnyert támogatásból megújult a NIH informatikai eszközparkja. Elektronikus dokumentumkezelést vezettek be, ami jó gyakorlatként szolgálhat az államigazgatási intézmények számára. A NIH által már korábban kifejlesztett […]

És még ez is...