Úgy vásároljuk a digitális eszközöket, mint az őrült, ki letépte láncát

MediaMarktA tavaszi nagy keresletélénkülés a digitális eszközök iránt a nyáron sem esett vissza, minden hónapban kétszámjegyű növekedést figyelt meg a MediaMarkt ebben a kategóriában. Az iskolakezdési időszakban pedig húsz százalék feletti forgalomnövekedést tapasztalt a műszaki áruházlánc a tavalyi év azonos időszakához képest. A slágertermékek a laptopok, notebookok, tabletek, nyomtatók és a webkamerák.Több számítástechnikai eszköz fogy idén, mint tolltartó – ezt mutatják a MediaMarkt adatai: az it-eszközök területén az elmúlt év iskolakezdési időszakához képest több mint húsz százalékos forgalomnövekedést ért el 2020 augusztus második felében. Ehhez hozzájárulhatott a koronavírus második hullámára való felkészülés, a szülők idén arra gondolhattak, az újabb távoktatásra is érdemes lehet már most berendezkedni.

A tavasz óta töretlen érdeklődés a MediaMarkt szerint annak köszönhető, hogy a márciusban megindult erős, egy-egy termékkategóriában akár ötszörös mértékű forgalomnövekedés egyfajta tűzoltás volt mind a munkavállalók és munkáltatók, mind pedig a családok részéről. Akkor a legszükségesebb készülékeket szerezték be, amikkel gyorsan meg lehetett oldani a hirtelen változást, az otthoni munkavégzésre és távoktatásra való átállást. Augusztusban viszont tudatos felkészülést mutattak a vásárlói magatartások, a közép- és felső kategóriás laptopokat, notebookokat keresik leginkább a vevők. A tabletek iránt is magas maradt a kereslet a koronavírus tavaszi megjelenése óta, a legnépszerűbb termékek közé tartozik a vezeték nélküli headsetek, routerek vagy jelátvivők mellett. Slágertermékek még a nyomtatók és a webkamerák, hazai és globális szinten is ezekből van a legnagyobb hiány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tíz magyar iskola nyerhet okosbútort az MVM versenyén

vas szept 13 , 2020
Energetikai és fenntarthatósági szemléletformáló online játékra invitálja a hazai általános- és középiskolák diákjait az MVM Zrt., amelyen a tanulók tudásukkal értékes okosbútorokat nyerhetnek iskolájuk számára. Tíz hazai általános- és középiskola juthat egy-egy nagy értékű, modern formatervezésű, szabadtéri okosbútorhoz az MVM Zrt. online nyereményjátékán. Az érdeklődő tanulók egy energetikai és fenntarthatósági […]
MVM okosbutor

És még ez is...