UBER már Kazahsztánban is

uber-kazahsztanKazahsztánban is megjelent az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber. A kaliforniai székhelyű vállalat szolgáltatása péntektől vált elérhetővé, és kizárólag a kazahsztáni fővárosban, Asztanában vehető igénybe – közölte Alekszej Sztah, az Uber regionális, a Független Államok Közösségét alkotó volt szovjet köztársaságokért felelős menedzsere. Az okostelefonon működő applikációval professzionális, engedéllyel rendelkező vezetők autóit lehet megrendelni.

Az Uber csak egyéni vállalkozókat vagy jogi személyeket foglalkoztat e szolgáltatás keretében, a fuvarozást végző autónak pedig külföldi márkájúnak kell lennie, valamint nem lehet idősebb hétévesnél. Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a volt Szovjetunió területén Uber-szolgáltatások jelenleg még Oroszország 11 városában, valamint Fehéroroszországban (Minszk), Azerbajdzsánban (Baku), Litvániában (Vilnius) és Észtországban (Tallinn) érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megszavazták a lex UBER-t

ked jún 14 , 2016
Az Országgyűlés elfogadta az engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről szóló kormányzati törvényjavaslatot, amely blokkolhatóvá tette a jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínáló oldalakat. A Belügyminisztérium, a nemzetgazdasági tárca felügyelete alatt működő adóhivatal és a közlekedési hatóság kölcsönösen tájékoztatja egymást az ellenőrzéseiről az eredményesség fokozása érdekében – mondta Fónagy János, […]

Friss, ropogós