UBER-gyilkos alkalmazást mutatott be a Budapest Taxi és a City Taxi

Budapest-taxi-appMegújultak a Budapest Taxi és a City Taxi mobilalkalmazásai, amelyek iOS és Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokon is elérhetők, számos újdonsággal. A térképes fejlesztés használatával láthatók és követhetők a taxik, az alkalmazással egy későbbi időpontra is rendelhető autó, értékelhetők a sofőrök, és push üzenetet is kapható a gépkocsi érkezéséről. A két alkalmazás a két személyszállító társaság összefogásának eredményeként jött létre. A fuvardíjat a bankkártyaadatok megadásával már az alkalmazásból is ki lehet egyenlíteni, és a két társaság vállalkozói által üzemeltetett, közel 1400 taxiban továbbra is lehet készpénzzel, bankkártyával és taxikártyával fizetni.

Az alkalmazás a Qualysoft és a SeE Enterprise együttműködésével készült. Az alkalmazásokban most már elérhető bankkártyás fizetési funkció hátterét a MasterCard alkalmazáson belüli vásárlási megoldása adja, amelynek implementációját a Big Fish Kft. végezte. Új funkció, hogy az utasok az igényeiknek megfelelő járművet rendelhetnek, és az utazásaikkal kapcsolatos adatok utólag is -több hónapig-, bármikor visszakereshetőek, és a siket és nagyothalló felhasználók is gyorsan, egyszerűen tudnak vele taxit rendelni. Az alkalmazásban előzetesen megadható az utasok száma, illetve az is, ha kifejezetten kombi járműre van szükség, például kerekesszék vagy sok csomag szállítása esetén. A vektoros térképfelületen a közelben lévő taxik is láthatóak, és azt is meg lehet nézni, hogy a kocsik várhatóan mennyi idő alatt érkeznek meg a helyszínre. Indulás után a térképeken az utas folyamatosan nyomon tudja követni a taxi helyzetét, illetve a várható viteldíjat. A vállalati ügyfelek kiegészítő adatokat is rögzíthetnek az applikációba, ami a későbbi költséghely-szintű elszámolásban segítik őket.

„Az új mobil alkalmazás iOS-re és Androidra egyaránt közel megegyező, könnyen kezelhető, egységes kezelőfelülettel készült el. A felhasználók okostelefonjainak képernyőjén valós időben jelennek meg a közelben lévő taxik, ikonjukat érintve az autó típusát és a sofőr értékelését is megtekinthetik a megrendelők. Az alkalmazás automatikusan figyelmeztetést küld a készülékre akkor, ha a megrendelt taxi a közelben van, és megbecsüli a várható viteldíjat is. Az applikációt a felhasználói visszajelzések nyomán folyamatosan fejleszteni fogjuk” — mondta el Simon Attila, az alkalmazást fejlesztő Qualysoft Zrt. ügyvezető igazgatója.

2 comments to “UBER-gyilkos alkalmazást mutatott be a Budapest Taxi és a City Taxi”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.