Uber: alkotmányellenes a kormány terve

1

Fekete-Zoltan-UberAz Uber szerint munkahelyeket tesz tönkre és nem veszi figyelembe 150 ezer, többségében fiatal felhasználó érdekeit a kormány javaslata, amely az eddiginél súlyosabb szankciókkal sújtaná az engedély nélkül taxizókat. Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetője Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára pénteki nyilatkozatára reagált MTI-hez eljuttatott közleményében. A Fónagy által ismertetett javaslatok között van, hogy három évre is levehetnék a rendszámát annak, akit ismételten tiltott taxizáson kapnak. A tervezett változásokkal azok a sofőrök is szankcionálhatóvá válnak, akik személygépkocsi személyszállító engedély kiváltásával próbálják legalizálni tevékenységüket.

A sajtóban megjelent hírek alapján úgy Fekete úgy látja, hogy a kormány tervei alkotmányellenesek, és sértik az uniós jogot is, emiatt minél előbb szeretnék megismerni a tervezett változások pontos részleteit. Magyarországon 1200 autós partner használja az Uber platformját, aki rendelkezik személyszállítói engedéllyel, befizeti az adókat, és minden egyes utat követően számlát ad az utasnak – áll az Uber közleményében.

Ez is érdekes

One thought on “Uber: alkotmányellenes a kormány terve

  1. ha jól tudom mindenhol tüntetnek ellenük, hogy merik emlegetni a magyar alkotmányt?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetes nőismerőseit zsarolta, felfüggesztet börtönbüntetéssel megúszhatja

hét máj 2 , 2016
Társkereső oldalakon megismert nőket zsarolt egy 33 éves Nógrád megyei férfi, ezért vádat emelt ellene a Balassagyarmati Járási Ügyészség – közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője. Bóna Gyula elmondta: a vádlott különböző társkereső oldalakon főként párkapcsolatban élő nőkkel ismerkedett meg. Levelezni kezdett velük, és többüknél elérte, hogy intim […]
Bíróság