Twitter-gate: A republikánusok vizsgálatot követelnek

laptopA republikánusok azt követelik az amerikai szövetségi választási bizottságtól, hogy az úgynevezett Twitter-iratokból nyilvánosságra került információk alapján nyissa újra a vizsgálatot a közösségi médium ellen, amiért 2020-ban korlátozta a Joe Biden jelenlegi elnök fia, Hunter Biden laptopján található, állítólag korrupciós gyanúra alapot adó információkról szóló sajtóértesülés közlését.

A Republikánus Nemzeti Bizottság arra hivatkozik, hogy a Twitternél korábban követett gyakorlatról szóló belső üzenetváltások elegendő alapot szolgáltatnak arra, hogy a Szövetségi Választási Bizottság újra megindítsa vizsgálatát. A republikánusok vezető testülete szerint az új tulajdonos kezdeményezésére az elmúlt két hétben megjelent belső üzenetváltások ellentmondanak a Twitter korábbi állításainak a feltételezett cenzúrát tekintve.

A republikánus párt 2020 októberében a Donald Trump és Joe Biden jelöltségével zajló elnökválasztás előtt néhány héttel nyújtott be panaszt a szövetségi választási bizottsághoz a választást befolyásoló cenzúra gyanúja miatt. A választási testület 2021 augusztusában ejtette a panaszt. A republikánus bizottság vezető jogtanácsosa, Matthhew Raymer a választási testülethez küldött, és a sajtóban megjelent levelében úgy fogalmazott, hogy a Twitter-iratokként elhíresült dokumentumok „felfedik azt, hogy a cég felső vezetése aktívan közreműködött abban, hogy elhallgassák a Hunter Biden laptopbotrányát és egyéb, a Demokrata Pártra és jelöltjére vonatkozó káros információkat”.

Az úgynevezett Twitter-iratok legutóbbi része hétfőn jelent meg a közösségi médium oldalain Michael Schellenberg újságíró szerkesztésében. Ezek szerint a közösségi médium vezetői rendszeres és intézményesített kapcsolatokat ápoltak a Szövetségi Nyomozóirodával, ami érintette a Hunter Biden laptopjáról szóló információkat is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A gördülékeny működés titka: a kenőanyag

pén dec 23 , 2022
Egy gépjárműben rengeteg alkatrész van, amely helyes működésére fokozottan oda kell figyelnünk. Vannak köztük létfontosságúak, amelyek már a legkisebb meghibásodás esetén is azonnali problémát jelentenek, néhányuk viszont még elhasználódás esetén is el tudja látni a feladatát többé-kevésbé. Szerencsére több kiegészítő érhető el a piacon, amivel meghosszabbíthatjuk az egyes alkatrészek élettartamát, […]
Mobil olajok - weberautotechnik.hu

És még ez is...