Tuzson és a digitalizáció: meg kell változtatni a kormányzati döntéshozatal rendszerét

A digitalizációtól és az okos városoktól “olyan fejlesztéseket szeretnénk látni”, amelyek megerősítik a családokat, a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv), valamint képesek a magyar kultúra megerősítésére, kiterjesztésére — jelentette ki a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. Tuzson Bence közölte: ennek megvalósulásához több területen is komoly előrelépésre van szükség, amelyek közül a családtámogatást, a kkv-k, továbbá “az összetartó erő, a kultúra” megerősítését említette az államtitkár. Tuzson fontosnak nevezte, hogy a “szigetszerű” korszerűsítések helyett komplex, nagy fejlesztésekre valósuljanak meg, hogy “Magyarországnak ne legyenek olyan területei, amelyek lemaradnak”. Arra is kitért, hogy ma már a falvakban élő emberek igényei nagyon hasonlítanak a városlakókéhoz. “Arra kell törekednünk, hogy minden fejlesztés abba az irányba hasson, hogy az állam szolgáltatásait a lehető legkisebb településen is el lehessen érni” – hangoztatta Tuzson, arra is kitérve, hogy ehhez szükséges a közigazgatásról gondolkodás megváltozása is.

Álláspontja szerint adatalapú közigazgatásnak kell kialakulnia, azért, hogy az államnak – a megfelelő jogi garanciák mentén – a szükséges mennyiségű adat álljon rendelkezésre, annak érdekében, hogy megfelelően megalapozott, “jó döntéseket tudjunk hozni”. Az adatok jó elemzésével lehet megfelelően szolgálni az állampolgárokat, valamint a kormányzat számára folyamatokat is előre lehet jelezni – mondta. Tuzson az előadásában kiemelte, hogy be kell vonni a mesterséges intelligenciát az állam működésébe és az állami döntések előkészítésébe. “Annak az adatmennyiségnek, amely az okos városok és a közigazgatás rendszerén keresztül előáll, olyan irányba kell hatnia, hogy megváltoztassuk a kormányzati döntéshozatal rendszerét. (Nem szeretnék most Orbán Viktor helyében lenni, de Tuzsonéban sem! A -szerk- megj.) Annak alapját a jól feldolgozott és folyamatokat előrejelző adatok is szolgálják – hangoztatta az államtitkár.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Földfelszíni műsorszórás: 12 évet kapott az Antenna Hungária

vas szept 22 , 2019
Aláírta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Antenna Hungária Zrt. (AH) az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetésére a szerződést, amely 2020. szeptember 6-tól 12 évig biztosítja a folyamatos földfelszíni digitális televízió-műsorszórást. A szerződés alapján a két, jelenlegivel megegyező technológiájú hálózat üzemeltetésével az Antenna Hungáriának biztosítania […]
antenna