Túlterhelt az Okos Doboz, talán segít majd az Oktatási Hivatal

A koronavírus sok új kihívást hozott a családok mindennapjaiba. Eddig az otthon töltött idő valódi közös idő lehetett, most a szülőknek dolgoznia, a gyerekek nagy részének pedig tanulnia kell. Ahhoz, hogy a munka valóban a munkáról szólhasson, az iskolásoknak önállóan is kell tanulnia — írja közleményében az Okos Doboz. Az Oktatási Hivatal által is ajánlott oldal egy olyan digitális platform, amelyen a tananyag megértését, gyakorlását segítő grafikus feladatok, játékok, tudáspróbák találhatóak 12 évfolyam és tantárgyak szerinti bontásban. A platform tavaly elnyerte az Edison 100 digitális világ kategória díját. 2020. március 16. óta az oldal forgalma megtízszereződött, és ezt a – mind a tanár mind a diák oldalról érkező, – megnövekedett terhelést nem bírja a rendszer. Mivel az Okos Dobozt támogató közhasznú alapítvány anyagi forrásai szűkösek, így az informatikai háttér bővítéséhez az alapítvány támogatókat keres.

Érdeklődésünkre, miszerint az Okos doboz tulajdonosai fordultak-e az Oktatási Hivatalhoz, az ITM-hez, vagy bármely kormányszervhez, hogy a jelen helyzetben anyagi támogatást kapjanak a rendszer üzemeltetéséhez, azt a választ kaptuk, hogy már benyújtottak egy kérelmet az Oktatási Hivatalnál, amit várhatóan hamarosan elbírálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

SZTNH: szabadabban állíthatják össze a pedagógusok a tananyagot a távoktatáshoz

pén ápr 24 , 2020
A kormány döntésének köszönhetően szélesebb körben használhatnak fel szerzői jogi védelem alatt álló műveket a pedagógusok a járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben – közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal. A közlemény szerint a kormánydöntés nyomán a tanárok és diákok immár teljes könyvfejezeteket, illetve újságcikkeket is megoszthatnak távoktatás keretében. Az eddig […]
tanár

Friss, ropogós