Túlképzés: több ezren pályáznak a Nokia 150 állására

peopleÓriási az érdeklődés a munkaerőpiacon alig néhány héttel azután, hogy a Nokia bejelentette, bővíti magyarországi kutatás-fejlesztési központját, 150 új munkahelyet hozva létre. A Nokia erre a célra létrehozott honlapját, a www.topmernok.hu oldalt a bejelentést követő órákban 1 500-an tekintették meg, és több százan töltötték ki a tesztet, hogy megtudják, megfelelnek-e a pozíció betöltéséhez szükséges követelményeknek. Az innovatív kampánynak köszönhetően a vállalat vezetői gyorsan ki tudják szűrni a több ezer jelentkezőből azokat, akik „top mérnökök” lehetnek.

Közel egy évvel ezelőtt a Nokia – melynek Networks üzletága korábban Nokia Solutions and Networks (NSN) néven volt ismert – stratégiai megállapodást kötött Magyarország kormányával a munkahelyteremtés és a vállalat hosszú távú magyarországi jelenlétének előmozdítása érdekében. A májusban aláírt munkahelyteremtő programról szóló megállapodás értelmében a Nokia 150 fővel bővíti magyarországi K+F központját, valamint kötelezettséget vállal arra, hogy az így létrejövő munkahelyeket és kutatás-fejlesztési kapacitásokat öt éven keresztül fenntartja. Mindehhez a magyar állam közel 211 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít. A megállapodást követően a cég magyarországi létszáma közel 1 400 főre emelkedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Multifunkci AP a ZyXEL-től

vas jún 29 , 2014
A tajvani ZyXEL bemutatta új, WLAN hálózatokra optimalizált, széles körű lefedettséget és egyenletes teljesítményt biztosító NWA1121-NI 802.11 b/g/n hozzáférési pontját (AP). A mennyezetre szerelhető, beépített antennás AP elsősorban iskolák, oktatási központok, kórházak részére nyújt megoldást vezeték nélküli hálózatuk kiépítéséhez. Az eszközt IEEE 802.11n standard-bázissal és SNMP alapú menedzseléssel szerelték fel, […]
Internet, adsl, router, internet

És még ez is...