Túlértékelik az ERP rendszerek képességeit a cégvezetők

dokumentumokÖtven fő felett már az adminisztrációs teher is jelentősen megugrik, a vállalatok ötödénél már ötven-száz tárolandó dokumentum keletkezik naponta. Nem véletlen, hogy ekkora alkalmazotti létszám felett már legalább három vállalati szoftver támogatja a belső munkát – derült ki a DMSONE Zrt. és az eNET által a kétmilliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező, legalább húsz fős irodai állománnyal bíró vállalatok körében végzett friss kutatásból. A legjellemzőbb a vállalatirányítási rendszerek (ERP) alkalmazása, a száz fő feletti cégek körében minden második használ ilyet belső működésének támogatására.

„Az is kiderült, hogy az ERP rendszerek képességeit túlértékelik a vezetők, sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen rendszer bevezetésével a dokumentumkezelés és a csoportmunka-támogatás is megoldott. Pedig ezt jellemzően nem vagy csak korlátozott funkcionalitással bíró kiegészítők formájában tartalmazza” – állítja Varga László, a DMSONE Zrt. operatív igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem akar műszakban fizikai munkát végezni a magyar

sze jún 25 , 2014
Az alább idézetteket sajtóközleményként kaptuk, amelyben Ottó Csaba, a Man at Work Kft. ügyvezetője, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége alelnöke, az Év vállalkozója mondja el a munkaerőpiacról a véleményét. „Napjainkra Székesfehérváron eljutottunk odáig, hogy kijelenthetjük: gyakorlatilag nincs munkanélküliség. Vannak olyan szegmensek, olyan munkavállalói csoportok, akik munkaadói szempontból nem preferáltak. Az […]

Friss, ropogós