Tulajdonrészt szerzett egy amerikai alap a CyBERG-ben

CyBERG Corp. Nyrt.A CyBERG Corp. Nyrt. szerződést írt alá az amerikai Yorkville Advisors által képviselt befektetési alappal, átváltoztatható kötvény konstrukcióban történő finanszírozásról, illetve potenciális részesedésszerzésről, 1,2 milliárd forint keretösszegig – közölte a technológia társaság.

A lépéssel a cég bővíti finanszírozási lehetőségeit akvizíciók megvalósításához és a kapacitások növeléséhez, továbbá nemzetközi, intézményi befektetői kapcsolatait is szélesíti. Az aláírást követően az első ütemben 150 millió forint névértékű átváltoztatható kötvény kerül kibocsátásra. Előfordulhat, hogy a CyBERG menedzsmentjének döntése alapján nem a teljes fenti keretösszeget használják fel. A kötvények átváltoztatása esetén a társaság alaptőkéje megemelkedik oly módon, hogy az érintett kötvényeket bevonják és azok helyébe új – a jelenlegi sorozatba tartozó – törzsrészvényeket bocsátanak ki. Amennyiben a ténylegesen kibocsátott kötvényt a befektető lejáratig tartja, úgy nem szerez részesedést a CyBERG-ben és tőkeemelésre sem kerül sor.

A CyBERG Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde közepes méretű vállalatokra szakosodott Xtend piacán jegyzik, a társaság mesterséges intelligencia alapú termékfejlesztésekkel foglalkozik, emellett nemzetközi fintech és gaming projektekben vesz részt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Uniós egészségügyi digitális adattér létrehozására tettek javaslatot

pén máj 6 , 2022
Az Európai Bizottság egy európai egészségügyi adattér (EHDS) elnevezésű digitális rendszer létrehozására tett javaslatot, amely egyebek között lehetővé teszi, hogy az Európai Unió lakói egészségügyi adataikat az EU minden területén ellenőrizhessék és felhasználhassák. A bizottság által kiadott sajtóközlemény szerint az EHDS megbízható és hatékony keretet biztosít az egészségügyi adatok kutatásra, […]
Európai Parlament

Friss, ropogós