Tudod milyen az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződés?

szerzodesAz online adásvételi szerződés oly módon jön létre, hogy a kereskedő vagy a kereskedő közvetítője egy weboldalon vagy más elektronikus eszközön keresztül kínál megvételre valamilyen árut és a fogyasztó az adott weboldalon vagy egyéb elektronikus eszközön keresztül rendeli meg az árut vagy árukat. Ide tartozik az összes webshopon keresztüli vásárlás, illetve ha valaki például mobil applikációt használ vásárlásra. Ha egy szerződésben áru és szolgáltatás megrendelése egyaránt történik, az is ebbe a kategóriába tartozik.

Az online szolgáltatási szerződés úgy jön létre, hogy a kereskedő vagy a kereskedő közvetítője egy weboldalon vagy más elektronikus eszközön keresztül kínál megvételre valamilyen szolgáltatást és a fogyasztó az adott weboldalon vagy egyéb elektronikus eszközön keresztül rendeli meg a szolgáltatást vagy szolgáltatásokat. Ilyen lehet például, ha a fogyasztó egy fizetős ingatlanhirdetési oldalra regisztrál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Próbáljunk rákészülni: így dolgozz otthon V.

pén jan 29 , 2016
Sokaknak üdítő alternatívát jelentene a lehetőség, hogy otthonról dolgozhassanak, de csak akkor, ha sikeresen elválasztják a munkát a magánélettől. A Profession.hu összeszedte, hogyan maradhat gördülékeny a munkatársakkal való kapcsolattartás és hatékony a feladatmegoldás az otthonról történő munkavégzés, vagy távmunka esetén. 5. Mindig hangolódjunk rá a munkára! A munka és magánélet […]