ZalaZONE

Keresés

A zalaegerszegi tesztpálya egyedülálló, mivel a vezethetőségre és menetstabilitásra koncentráló hagyományos tesztpálya funkciók a jövő járműveire fókuszáló kutatás-fejlesztési infrastruktúra elemeivel együtt valósulnak meg; az egymásra épülő, többszintű validációt lehetővé tevő rendszerben. A tesztpálya egyedisége, hogy nemcsak a hagyományos járműdinamikai tesztek elvégzésére nyújt lehetőséget, hanem az autonóm (önvezető) járművek, továbbá az elektromos járművek validációs vizsgálatait is lehetővé teszi.

Magyarország Kormánya 2016 májusában döntött a járműipari tesztpálya zalaegerszegi megvalósításáról azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a hazai járműipari kutatás-fejlesztési kapacitások erősítéséhez. Ezzel összhangban jött létre az Autóipari Próbapálya Zala Kft., mint projektcég a zalaegerszegi járműipari tesztpálya megvalósítására; feladata a pálya tervezésének menedzselése, a beruházás megvalósítása, a kapcsolódó járműipari és mérnöki tudásháttér felépítése, valamint a tesztpálya versenyképes működtetésének megalapozása és az ügyfélkapcsolatok kialakítása.

ZalaZONE Ipari Park Zrt.
8900 Zalaegerszeg, Dr. Michelberger Pál út 3.
E-mail: [email protected]

Vezérigazgató: Háry András

Felügyelőbizottsági tagok:
Dr. Gelenczei Csilla Emese
Hazuga Károly
Magyar Ferenc Attila

Tulajdonos:
A Magyar Állam (Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.)

Autóipari Próbapálya Zala Kft.
1055 Budapest, Honvéd u. 13-15.
A cég jegyzett tőkéje: 15,703 Mrd forint
E-mail: [email protected]

Ügyvezetők: Hamar Zoltán, Barta-Eke Gyula

Felügyelőbizottsági tagok:
Bali Zoltán
Szőke Zoltán
Pomázi Gyula
Kondora Szilárd
Dr. Vadvári Tibor
Dr. Gelenczei Csilla Emese

Projektiroda: 8900 Zalaegerszeg, Fészek u. 4.
Telefon: +36 92 900 117
Fax: +36 92 900 118
E-mail: [email protected]


 

Tags:

Next Post

4iG Nyrt.

pén nov 24 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA 4iG Nyrt. (International, Innovative, IT és Investment) a magyarországi informatikai, illetve információs és kommunikációs technológiai piac egyik legnagyobb szereplője, több mint 25 éve jelen van az iparági, és iparágfüggetlen innovatív technológiák területén. A vállalat idén január-márciusban történetének a legerősebb negyedévét zárta: az informatikai vállalat árbevétele 15,27 milliárd […]
ZX-81