Xiaomi

A Xiaomi elektronikai vállalat 2010 áprilisában alakult meg, részvényeit 2018. július 9-től forgalmazza a Hongkongi Értéktőzsde Igazgatósága (1810.HK). A Xiaomi egy olyan internetszolgáltató cég, amelynek okostelefonjai és intelligens hardverei egy ún. „tárgyak internete (IoT)” nevű platformon keresztül csatlakoznak egymáshoz.

A Xiaomi víziója, hogy felhasználóival baráti kapcsolatba kerüljön, és azok szívében elnyerje a „legmenőbb vállalat” címet, ezért a vállalat elkötelezett a folyamatos innováció iránt, egy pillanatig sem tévesztve szem elől a minőség és a hatékonyság szempontjait. A társaság fáradhatatlanul dolgozik elérhető árú, kiváló termékek előállításán, hogy az innovatív technológián keresztül világszerte hozzájáruljon az emberek életminőségének javításához.

A Xiaomi jelenleg a világ negyedik legnagyobb okostelefon-márkája. Ez a cég hozta létre a világ legnagyobb fogyasztói tárgyak internete platformját, amelyhez több, mint 196 millió intelligens eszköz csatlakozik, kivéve az okostelefonokat és a laptopokat. Jelenleg a Xiaomi termékek a világ több mint 80 országában és régiójában vannak jelen, és sokban vezető szerepet töltenek be.

2019 júliusában a Xiaomi először került fel a Fortune Global 500-as listájára, ahol összesítésben a 468., az internetes szolgáltatások és kiskereskedelem kategóriában pedig a 7. helyet érte el. Ezen kívül a Xiaomi a legfiatalabb vállalat a 2019-es Global 500-as listán.