Szombati Anikó

Keresés

Szombati Anikó MNBSzombati Anikó a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója, Chief Digital Officer, a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja. Fő feladata a hazai pénzügyi rendszer digitális transzformációjának elősegítése a tradicionális intézmények hatékonyságát és versenyképességét növelő innovatív megoldások adaptálásának támogatásával. Az irányítása alatt levő terület emellett a hazai FinTech ökoszisztéma fejlesztésével, az új technológiák bevezetését és biztonságos alkalmazását lehetővé tevő szabályozói javaslatok megfogalmazásával segíti elő a digitalizáció térnyerését.

Szombati a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja. A makroprudenciális funkció a pénzügyi stabilitás eléréséhez a pénzügyi rendszerben jelentkező kockázatok feltárásával, valamint a feltárt kockázatok kezelésére, illetve megelőzésére szolgáló eszközök működtetésével járul hozzá. Az irányítása alatt álló terület ezen felül tágabb értelmében a pénzügyi közvetítés egészére, annak hatékonyságára, versenyképességére vonatkozó MNB álláspont kialakításában is aktív szerepet játszik.

Szombati 2001-ben kezdte jegybanki pályafutását. Előző munkaköreiben piaci kockázatkezelőként dolgozott a Postabankban, illetve az Inter-Európa Bankban. MSC in Economics, Major in Finance Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Rendelkezik még az EFFAS (European Federation of Financial Analysts’ Association) Certified European Financial Analyst (CEFA) Diplomával is.


Next Post

Magyar Informatikai Charta

szo máj 18 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareAz információs társadalom kialakulásához és fejlődéséhez szükséges kormányzati, jogalkotói és társadalmi lépéseket tartalmazó chartát állított össze az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) 2000 április 3.-án. Beck György, az Inforum elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón ismertette: a Magyar Informatikai Charta azokat az össztársadalmi feladatokat foglalja össze, amelyeket az információ technológiában érdekelt […]
ZX-81