SuSE

Keresés

Melissa Di Donato, SUSE1992. szeptember 2-án Roland Dyroff, Burchard Steinbild, Hubert Mantel és Thomas Fehr alapította meg a Software and Systems Development Corporationt ( németül : Gesellschaft für Software und Systementwicklung GmbH ). A SuSE név a Software- und System-Entwicklung (Szoftver- és rendszerfejlesztés) rövidítése. Az első eladott Linux termék a Slackware Linux disztribúció kiterjesztése volt , amelyet negyven floppy lemezen szállítottak. A cég a disztribúciót a Slackware alapítójával, Patrick Volkerdinggel együttműködve fordította le németre. Míg a disztribúció magja a Slackware maradt. Később integrálták a Florian La Roche által alapított Jurix disztribúciót is, és így 1996-ban megjelent a S.u.S.E. Linux 4.2, amely már valóban önálló disztribúciónak számított.

1997-ben, a SuSE irodát nyitott Oaklandban, Kaliforniában. A következő években a SUSE összesen hat nemzeti és négy nemzetközi (USA, Csehország, Nagy-Britannia és Olaszország) irodát nyitott. 2002. november 25-én Richard Seibt lett a vezérigazgató.

A Novell felvásárolta a SuSE-t
2003. november 4-én a Novell bejelentette a SuSE Linux AG felvásárlását 210 millió dollárért. A Novell dobta a korábbi termékét a NetWare-t, és a felvásárlást migrációs útvonalként használta ügyfelei számára. Az akvizíció 2004. január 13-án fejeződött be, és a név SuSE Linux AG-ról a Novell, Inc. leányvállalatára változott SuSE Linux GmbH és SUSE Linux Products GmbH néven. A SUSE Linux Products GmbH volt a felelős volt a SUSE Linux disztribúció fejlesztéséért. A felvásárlás során a partner és az értékesítési szervezetek is beépültek a Novellbe.

2005 augusztusában elindult az openSUSE közösségi projekt, amelynek célja a SUSE Linux fejlesztésének megnyitása a külső felhasználók és fejlesztők számára. A SUSE Linux Enterprise-t is az openSUSE közösség segítségével fejlesztették ki.

Most a Novellt vásárolták fel
A Novellt 2011. április 27-én felvásárolta a The Attachmate Group. Új tulajdonosa alatt a SUSE különálló vállalat maradt. 2012 júniusára számos korábbi SUSE mérnököt sikerült visszahozni, akiket a Novell tulajdonlása alatt bocsátottak el.

Az Attachmate és a Micro Focus egyesülése
2014. november 20-án a The Attachmate Group és a Micro Focus International véglegesítette egyesülését, így a Micro Focus International a SUSE új anyavállalata lett. A SUSE félig autonóm üzleti egységként működik a Micro Focus Groupon belül , a korábbi elnököt, Nils Brauckmannt vezérigazgatóvá és a Micro Focus Group igazgatósági tagjává léptették elő.

Az OpenAttic felvásárlása
2016. november 9-én a SUSE bejelentette az OpenAttic tárolókezelési eszközökhöz kapcsolódó eszközök megvásárlását a német it-novum it-cégtől. OpenAttic integrálódott SUSE Enterprise Storage mint egy grafikus eszköz működtetéséhez és felügyeletéhez.

A HPE OpenStack és a Stackato felvásárlása
2017. március 9-én a SUSE bejelentette, hogy befejezte a Hewlett Packard Enterprise (HPE) OpenStack és Cloud Foundry termékeivel kapcsolatos eszközök megvásárlását. A SUSE IaaS és PaaS képességeinek bővítésére az ezekhez a termékekhez kapcsolódó fejlesztőcsapatokat és kódokat kellett használni. A megállapodás részeként a HPE lehetőséget kapott arra, hogy ezeket a termékeket OEM-ként gyártsa Helion OpenStack és Stackato termékeik előállítására.

Az EQT Partners mefvette a SUSE-t
2018. július 2-án a Micro Focus bejelentette, hogy 2,535 milliárd dollárért eladja SUSE üzleti szegmensét a Blitz 18-679 GmbH-nak, az EQT Partners újonnan létrehozott leányvállalatának. 2019. március 15-én a SUSE bejelentette az akvizíció befejezését. A Blitz 18-679 GmbH később felvette a Marcel BidCo GmbH nevet, és jelenleg a SUSE Software Solutions Germany GmbH végső anyavállalata, amely folytatta a 2019. augusztus 28-án megszűnt SUSE LINUX GmbH vállalat működését.

2019. július 22-én Melissa Di Donato-t, az SAP korábbi ügyvezető igazgatóját nevezték ki a SUSE vezérigazgatójává.

A Rancher Labs megszerzése
2020. július 8-án a SUSE bejelentette hogy megállapodott a Kubernetes felügyeleti platformot biztosító Rancher Labs megvásárlásáról. Az akvizíció 2020. december 1-jén zárult le, ekkor a Rancher vezérigazgatója és társalapítója, Sheng Liang lett a SUSE mérnöki és innovációs elnöke.

2021. május 19-én a SUSE tőzsdére lépett a Frankfurti Értéktőzsdén.

A NeuVector megszerzése
2021. október 28-án a SUSE bejelentette, hogy 130 millió dollár készpénzért és készletért felvásárolta a NeuVector, Inc.-t, a teljes életciklusra kiterjedő konténerbiztonsági szolgáltatót.


 

Tags:

Next Post

Vodafone Magyarország Alapítvány

vas dec 10 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA Vodafone globális felelősségvállalási politikájának részeként 25 országban hozta létre helyi alapítványát. A Vodafone Magyarország Alapítvány 2003-ban kezdte meg működését, megalakulása óta több mint kétmilliárd forint támogatást nyújtott Magyarországon. Legfontosabb célja az esélyegyenlőség megteremtése olyan helyi ügyek felkarolásával, amelyek a technológiát a közjó szolgálatába állítják. Ennek érdekében ösztönzi […]
ZX-81