Sunil Sabharwal

Keresés

Sunil SabharwalSunil Sabharwal, vagy Sunil Sabharwal de Bessenyey független befektető, aki karrierje során számos vezető fintech cég igazgatótanácsában működött közre és jelentős tapasztalatokat szerzett a nemzetközi vállalati pénzügyek, a kockázati tőkebefektetések, a távközlés, illetve a vállalati fúziók és egyesülések (M&A) területén. Jelenleg a szingapúri Thunes és a floridai Finexio igazgatótanácsaiban működik közre, amely mellett a Blackstone Növekedési Részvény Alap tanácsadója is. 2014-ben az Egyesült Államok elnöke Barack Obama jelölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatóságába 2016-2018 között, melyhez széleskörű szenátusi támogatásban részesült. Hivatali ideje alatt Sabharwal volt az IMF egyetlen amerikai igazgatósági tagja. Megbízatásának lejártával Steve Mnuchin, az USA pénzügyminisztere az egyik legnagyobb elismerésben részesítette, és a Distinguished Service Award-ot (Kiváló szolgálatért járó díj) vehette át.

Sabharwal pályafutása során olyan jelentős vállalatoknál is dolgozott, mint a GE Capital/GE Equity, a First Data Corporation/Western Union, vagy a Coopers and Lybrand. A 4iG vállalatcsoport tanácsadó testületének tagja. A 4iG igazgatóságának munkáját támogató Tanácsadó Testület a vállalat regionális növekedési stratégiájának folyamatait erősíti, amelynek egyik fő célja a társaság nemzetközi beágyazottságának elmélyítése. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) budapesti irodájának alapítója és vezetője. Jelenleg több, vezető fintech vállalat igazgatóságában is szerepet vállal, többek között a szingapúri Thunes és a floridai székhelyű Finexio vezetői között tudhatja magát. A Visa közelmúltban végrehajtott akvizícióját megelőzően az Earthport – a londoni tőzsde alternatív befektetési piacán jegyzett vállalat – elnöki székét töltötte be.

Sabharwal kiváló sportoló, vívó, tagja a Nemzetközi Atlétikai Szövetség igazgatóságának. Korábban is számos sporttal és olimpiai játékokkal kapcsolatban közreműködő szervezetben vállalt társadalmi szerepet, köztük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fenntarthatósági és Örökségi Bizottságában és a Nemzetközi Fair Play Bizottságban is. 2008-ban az amerikai olimpiai vívóválogatott pekingi misszióvezetője volt. Emellett tagja volt mind az amerikai, mind a nemzetközi vívószövetségek igazgatótanácsának, és az Los Angeles 2028 Olimpiai Pályázat igazgatóságának.

Sunil Sabharwal de Bessenyey 1964-ben született Újdelhiben az indiai Baldev Raj Sabharwal nyomdaipari vállalkozó, és a magyar származású Gabriella de Bessenyey gyermekeként. A de Bessenyey familia az egyik legrégebbi magyar nemesi család, amelynek származását legalább a XIV. századra visszavezethető, okirati bizonyítékok arra utalnak, hogy az akkori uralkodó a XV. századtól címerjogot adományozott a családnak. Indiában, Újdelhiben a Frank Anthony Iskolába, valamint a budapesti Dob Utcai Általános Iskolába és Madach Imre Gimnáziumba járt. A család 1983 nyarán Bécsbe ment egy kulturális körút égisze alatt, és politikai és vallási elnyomásra hivatkozva menedékjogért kért és kapott az Egyesült Államoktól. A London Business School, illetve az Ohio State University hallgatójaként szerzett diplomát.


Next Post

Armin Papperger

hét márc 4 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareA leányvállalataival hat kontinensen jelen lévő német védelmi- és járműipari vállalat a Rheinmetall, valamint a 4iG Nyrt. közös alapítású informatikai vállalatának nemzetközi piacra lépési törekvéseit segítheti az 1963-ban született Armin Papperger. A jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakember a két vállalat stratégiai együttműködésének megerősítése mellett – a Rheinmetall 25 […]
Armin Papperger