Rockstart

Keresés

A Rockstart egy kiemelkedő kockázati tőkebefektető cég és startup akcelerátor, amelynek székhelye Amszterdamban, Hollandiában található. A Rockstart célja, hogy pozitív változások érjen el globálisan, nagy hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra és a hatékony technológiákra. A Rockstartot 2011-ben alapította Oscar Kneppers, Koen Wagemakers, Rune Theill és Don Ritzen. Az alapítása óta jelentősen bővült, és nemzetközi szinten is terjeszkedett, többek között irodákat nyitott Koppenhágában és Bogotában​.

Befektetési fókusz
A vállalat elsősorban korai fázisú startupokba fektet be különböző szektorokban, beleértve az agrár-élelmiszeripart, az energiát és az új technológiákat. Több mint 450 befektetést hajtott végre és több mint 350 startupot támogatott​.

Programok és alapok
A Rockstart kezdetben gyorsító programokkal indult, majd dedikált alapokat kezdett kezelni. Több tematikus gyorsítót indítottak, például a Smart Energy, a Digital Health, az AI és az AgriFood területeken. Nemrégiben zárták le az AgriFood II alapot, és elindították az Emerging Tech alapot Európában​.

Hatás és növekedés
A Rockstart által támogatott cégek összesen több mint 210 millió eurót gyűjtöttek, és a vállalatok összértéke meghaladja az 1,3 milliárd eurót. Eddig kilenc sikeres exitet értek el, és a következő befektetési arányuk 66 százalék.

Legutóbbi tevékenységek
2023-ban a Rockstart kiadta hatásjelentését, a Forwardot, és jelentős befektetéseket hajtott végre, beleértve az AgriFood II alap elindítását és a Feed the Future & Finture Solutions kezdeményezések támogatását. Azóta, hogy 2020-ban áttértek a távmunkára, folyamatosan alkalmazkodnak a változó piaci körülményekhez​.

Összességében a Rockstart egy dinamikus és befolyásos szereplő a kockázati tőke ökoszisztémájában, amely elkötelezett az innováció és a fenntarthatóság támogatása mellett, stratégiai befektetéseken és a startupok számára nyújtott átfogó támogatáson keresztül.


 

Tags:

Next Post

Inspira Research

hét máj 20 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareAz Inspira Research Kft. kutatócéget évtizedes tapasztalattal rendelkező szenior kutatási szakemberek alapították 2015-ben, akik jelentős kutatási szektorismerettel rendelkeznek a média, a telekommunikációs és technológiai ipar, a napi fogyasztási cikkek, valamint a szolgáltatói szektor és az egészségügy területén. A Scale Research, amely a pénzügyi és telekommunikációs kutatási szektor szakértője, […]
ZX-81