Rátai Dániel

Rátai Dániel Leonar3DoRátai Dániel, akiről egy kisbolygót is elneveztek, 1985-ben született Budapesten. Édesapja író , újságíró, édesanyja magyar-lengyel-népművelés szakos tanár, színháztörténész.

A fordulópont Rátai életében középiskolás korában jött el, amikor is a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola 10. osztályos diákjaként elkezdett programozást tanulni. Több évnyi programozással a háta mögött, Daniban 18 évesen ötlött fel a Leonar3Do ötlete, amely később középiskolai diákból cégtulajdonossá tette.

2005 májusában, Arizona, USA, IntelISEF: a 21 éven aluli tudósok és feltalálók olimpiájaként is emlegetett, 1447 résztvevőt felvonultató világdöntőn a Leonar3Do-t a nemzetközi zsűri hat első díjjal jutalmazta. 2008. szeptember San Jose, Tech Museum of Innovation: Tech Awards.

A zsűri 58 ország 329 jelöltje közül a világ öt legjelentősebb innovációja közé sorolta a Leonar3Do-t az oktatási kategóriában. Tech Awards díjat korábban még soha magyar jelölt nem kapott. 2010. április, New York-i tőzsde, Kairos Summit: Intelius Inte national Entrepreneurship Award.