Országh Örs

Országh ÖrsOrszágh Örs jelenleg az Interticket Kft. innovációs igazgatója és a nyilvános cégadatok szerint komoly aktivitással nem vádolható Blockchain Competence Center (BCC) helyettes ügyvezetője.
Informatikus közgazdászként karrierjét a Magyar Telekomnál informatikai területén kezdte, később pedig átlovagolt az innováció és üzletfejlesztés területére. Az elmúlt egy évtizedben meghatározó alakja volt a magyarországi mobilfizetés elterjedésének, ma pedig az Interticket, a legnagyobb magyar rendezvény-kezelő és jegyértékesítő cég innovációs tevékenységéért felel. Emellett, az újonnan alakult BCC keretein belül foglalkozik a blockchain magyarországi felhasználásának lehetőségeivel és azok kiaknázásával. 2014 decembere és 2015 decembere között a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke, 2016 szeptemberr és 2017 februárja között a szövetség felügyelőbizottságának az elnöke.

Magáról így ír a LinkedIn-en:

Húsz éves vállalati és vezetői tapasztalattal rendelkező szakember vagyok, aki innovatív termékek és szolgáltatások feltalálásában és sikeres bevezetésében a világon elsők között járt. Mobilfizetés rajongó vagyok, átfogó tapasztalattal és tudással a fizetési trendekről, megoldásokról, vásárlói igényekről, pénztárcákról. Az InterTicketnél az innovációért felelek, amelynek középpontjában egy komplex smart city moduláris platform és mobilalkalmazások kialakítása, valamint a DLT és blokklánc technológia (NFT jegyvásárlás) segítségével új lehetőségek megteremtése áll, miközben felelős vagyok a fizetéssel kapcsolatos stratégiánkért. Fejlesztői csapatokat építettem fel és irányítottam annak érdekében, hogy a semmiből hozzak létre üzletágakat. A BCC vezérigazgatója vagyok, és az a küldetésem, hogy egy regionális központot építsek fel, amely minden olyan játékos számára fő tájékozódási helyként szolgál, aki érdeklődik a blokklánc technológia adaptálása iránt vállalkozásai számára. A blokklánc a következő öt évben nemcsak a fizetési szektort, hanem szinte minden iparágat forradalmasítani és megzavarni fog. Most összegyűjtjük mindazt a kompetenciát, amely szükséges ahhoz, hogy részesei lehessünk ennek a forradalomnak, és ne csak részesei lehessünk, hanem vezetői is legyünk.