Nancy Goodman Brinker

Keresés

Nancy Goodman Brinker, a háttérben Barack Obama

Nancy Goodman Brinker az USA egyik legbefolyásosabb személye, a TIME magazin a száz legbefolyásosabb emberek egyikének választotta 2008-ban. Szerepel a Brown Brothers Harrimannak – az USA legrégebbi és egyik legnagyobb privát és befektetési bankja – 21 Women to Watch in 2021 összeállításában. A mellrák ellenes mozgalom ikonikus alakja, az általa alapított – és mellrákban elhunyt testvére után elnevezett – Susan G. Komen Alapítvány vezetője. Az alapítvány eddig több, mint 3,2 milliárd dollárt fektetett a rákkutatásba és az ehhez fűződő tevékenységekbe. Társalapítója a The Promise Fund of Florida innovatív szervezetnek, amely a mell- és méhnyakrák területén az egészségügyben tapasztalható társadalmi egyenlőtlenségek ellen küzd. 2009-ben Barack Obama a legmagasabb – civilek számára elérhető – érdemrenddel tüntette ki (Presidential Medal of Freedom), az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) pedig jószolgálati nagykövetévé nevezte ki. 2001-2003 között amerikai nagykövetként szolgált Magyarországon, 2007-2009 között pedig a Fehér Ház protokoll vezetője volt. A 4iG tanácsadó testületének tagja.

Magyarul megjelent műve a Nyerjük meg a versenyt! Saját történetem az emlőrák leküzdéséről, amely tanulság minden nő számára. (Közreműködött Chriss Winston, fordította Vajda András; Minerva, Bp., 2002)


Next Post

Király István

szo máj 18 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareKirály István a hazai távközlési piac egyik legkiemelkedőbb vezetői tapasztalattal és mély iparági szakismerettel rendelkező menedzsere, aki az elmúlt három évtizedben a magyar, illetve a nemzetközi távközlési piac meghatározó szereplőinek vezetésében vállalt szerepet. MBA vezetői képzését az Oxford Brookes University-n végezte. Egyedülálló iparági tudást és integrációs gyakorlatot szerzett. […]
Király István 4iG