Király István

Keresés

Király István 4iGKirály István a hazai távközlési piac egyik legkiemelkedőbb vezetői tapasztalattal és mély iparági szakismerettel rendelkező menedzsere, aki az elmúlt három évtizedben a magyar, illetve a nemzetközi távközlési piac meghatározó szereplőinek vezetésében vállalt szerepet. MBA vezetői képzését az Oxford Brookes University-n végezte. Egyedülálló iparági tudást és integrációs gyakorlatot szerzett. 1995-2004 között a Pannon GSM kereskedelmi és marketing igazgatója volt. 2004-ben a Magyar Telekomhoz igazolt, ahol Üzletfejlesztésért felelős igazgatóként, majd a T-Systems marketing és stratégiai igazgatójaként, valamint a Magyar Telekom marketingigazgatójaként dolgozott 2012-ig. 2014-2021 között a magyarországi Vodafone Business Unit Directora volt.

A Vodafone Magyarországnál a nevéhez fűződik a konvergens szolgáltatások sikeres elindítása vállalati ügyfelek részére, valamint az üzleti IoT (Internet of Things – Dolgok Internete) szolgáltatások egyre szélesebb körű elterjesztése. A Vodafontól történt távozása után -egy év kihagyás után- a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. üzletágigazgató-partner pozíciójában tér vissza az üzleti világba. 2022 áprilisa óta a DIGI Magyarország ügyvezető igazgatójaként részt vett a hazai távközlési vállalat stratégiájának megalkotásában. Négy (Matáv-KFKI, Telekom-TMobile, Telekom-T-Systems, Vodafone-UPC), a magyar ICT piacon lezajlott, nagyléptékű fúzió levezénylésében és az azokat követő integrációban is kiemelt szerepet játszott.


Next Post

Budafoki Róbert

szo máj 18 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareBudafoki Z. Róbert a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát. Pályáját 1991-ben a KFKI-nál kezdte számítógépes rendszermérnökként, 1992-től az Olivettinél dolgozott rendszermérnökként, majd termék- és ügyfélmenedzserként. 1995-ben alapítóként csatlakozott a Cisco Systems Magyarország Kft.-hez, ahol 1997-től ügyvezető igazgató, 2006-tól pedig a közép-kelet-európai régióért felelős partnerkapcsolati és marketing igazgató […]
ZX-81