Jászai Gellért Zoltán

Keresés

Jászai Gellért 4iGJászai Gellért a Wikipédia szerint 1995-ben végzett az Államigazgatási Főiskola vezetésszervezési karán. A vezetésszervezési kar elvégzését követően az InterEstate értékesítési vezetője lett. A Gordon & Webster Ingatlan Tanácsadó Rt. elnök-vezérigazgatója volt 1997 és 2000 között. 2000 és 2003 között az SCD Group Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. ügyvezetője, majd a társaság holdinggá alakulását követően a cégcsoport igazgatóságának elnöke lett. Üzletemberként az ingatlan- és befektetési piacon szerzett ismertséget, nevéhez fűződik a Konzum Nyrt., az Opus Global, illetve az Appeninn Nyrt. újraélesztése. 2018-ban vette át az informatikai társaság, a 4iG Nyrt. irányítását, 2019-ben a 4iG főtulajdonosa lett. Jászai jelenleg a 4iG Nyrt. irányításával foglalkozik.

„Azért fektettem a vállalatba (mármint a 4iG-be), mert az informatika és digitalizáció a leginnovatívabb iparág, amely robbanásszerű fejlődés előtt áll Magyarországon, valamint az egész kelet-közép európai régióban. Ez maga a jövő, a gazdaság új dimenziója” — nyilatkozta Jászai. „Munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy a 4iG a piac éllovasává váljon. Ennek érdekében olyan jelentős akvizíciókra készülünk, melyeknek köszönhetően a társaság még idén (2019-ben járunk) a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai vállalatcsoporttá alakulhat” – ­­tette hozzá a 4iG elnök-vezérigazgatója.

A 4iG Nyrt. július 9-én írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról. A T-Systems Magyarország kis- és középvállalati értékesítési üzletága nem volt az ügylet része. Jászai szerint a T-Systems és további tranzakciók lezárása után – két-hároméves távlatban – a 4iG csoport akár 200-250 milliárd forint körüli árbevételt érhet majd el a jelenlegi eredményességi szint megtartásával. Jól halad a T-Systems Magyarország Zrt. akvizíciójának előkészítése – jelentette ki 2019 októberében Jászai Balatonfüreden, egy konferencia pódiumbeszélgetésén. Elmondta: három hónap alatt lezárult a százmilliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező és több ezer alkalmazottat foglalkoztató, az it-piacon piacvezető vállalat átvilágításának első szakasza. Most a megállapodások véglegesítése folyik az eladó Magyar Telekom Nyrt.-vel. Máig nem derült ki mi történt, de 2019 decemberében, a tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől.

Jászai nős, két gyermek édesapja.


Next Post

MMD

hét dec 4 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareAz MMD-Monitors & Displays Holding B.V. (MMD) Hollandiában bejegyzett és Amszterdamban található központtal rendelkező vállalat, a TPV Technology Limited (TPV) kizárólagos tulajdonában áll, amely a világ egyik vezető monitor és LCD TV gyártója. Az MMD kizárólagos piacra bocsátója és értékesítője a Philips márkájú LCD kijelzőknek világszerte a Koninklijke […]
ZX-81