IT Fitneszteszt

Keresés

A 2022-es IT Fitneszteszt a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően az összes visegrádi országban megvalósul a helyi digitális iparági szervezetek – Magyarországon az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) – közreműködésével. A megvalósításban az Európai Bizottság által kezdeményezett „Digitális készségek és munkahelyek koalíciójának” nemzeti tagjai vállalnak vezető szerepet.

Az első IT Fitnesztesztet Szlovákiában rendezték meg 11 évvel ezelőtt az Európai Bizottság “eSkills Week” kampányának keretében. Az elmúlt tíz évben több mint háromszázezer ember vett részt a felmérésben, 2014-ben pedig az Európai Bizottság díjazta is a projektet az európai fiatalok digitális írástudásának növelését célzó, átfogó és innovatív megközelítéséért.

Az IT Fitneszteszt magyarországi gazdája az IVSZ. A szövetség az informatikai, távközlési és elektronikai iparágak közös platformja, a digitális gazdaság fejlődésének előmozdítója, evangelistája, a közvetlen üzleti célok felett álló ügyek, iparági és társadalmi érdekek képviselője. A szervezetnek több, mint háromszáz tagja van jelenleg. A digitális készségek mindennapi életben és a munkahelyszerzésben és megtartásban betöltött szerepére az IVSZ hosszú évek óta folyamatosan hívja fel a figyelmét a fiataloknak, az idősebbeknek és a munkavállalóknak különböző szemléletformáló kampányok révén. A piac által igényelt készségek oktatása érdekében stratégiaalkotási munkában vesz részt, míg a vállalkozói szektor oktatásban való bekapcsolása érdekében ugyancsak kulcsszerepet vállal.

A projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormányai támogatják a Visegrádi Támogatás révén a Nemzetközi Visegrádi Alapból. Az Alap küldetése, hogy segítse a fenntartható regionális együttműködést szolgáló kezdeményezések megvalósít.


 

Next Post

Nikon

szo ápr 6 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareA Nikon -saját bevallása szerint- a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Nikon Corporation egy japán multinacionális vállalat, amelynek székhelye Tokióban van, és optikai, képalkotásra alkalmas eszközök gyártására szakosodott. A társaságot 1917. július 25-én alapították Nippon Kogaku Kogyo Kabushikigaisha, azaz Japan Optical Industries Co., Ltd. néven. A Nikon […]
ZX-81