Google Analytics

Keresés

Google Analytics — a honlap látogatóinak kielemzésére szolgáló ingyenes program. A platform adatokat gyűjt a webhelyekről és az alkalmazásokból, amelyek alapján elemzéseket tartalmazó jelentéseket készíthet a vállalkozása számára.

A webhelyek méréséhez először létre kell hoznia egy Google Analytics-fiókot. Ezután el kell helyeznie egy rövid, JavaScript-alapú mérési kódot a webhely minden oldalán. Minden alkalommal, amikor egy felhasználó felkeres egy weboldalt, a követőkód pszeudoanonimizált információkat gyűjt arról, hogy a felhasználó milyen műveletet végez az oldalon.

A Google Store esetében a mérési kód megmutathatja, hogy hány felhasználó látogatott el egy ivóedényeket árusító oldalra és egy háztartási cikkeket árusító oldalra. Azt is megmutatja, hogy hány felhasználó vásárolt meg egy adott terméket (például egy Android-babát) – ehhez nyomon követi, hogy a felhasználók eljutottak-e a vásárlást megerősítő oldalra.


 

Next Post

Honlap

vas nov 26 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareHonlap — nevezik internetoldalnak vagy weblapnak is. Egy meghatározott internetes címen megtalálható, a világhálón lévő hely, amelyen a tulajdonosa által közzétett információk találhatók. Egy internetes honlap lehet egy kis céges szolgáltató oldal, egy óriási internetes portál, de lehet közösségi oldal is.   ShareTweetPinShareTags: Google Analytics
ZX-81