Európai Kutatási Tanács

Keresés

Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council- ERC) működteti az Európai Unió legnagyobb felfedező kutatásokat támogató pályázati rendszerét.

Az ERC feladata, hogy hosszútávra vonzó finanszírozást nyújtson az úttörő, magas kockázattal járó, de magas megtérülést is ígérő kutatások támogatására. Ez a támogatási forma több tekintetben is egyedi az uniós kutatásfejlesztési programokon belül. Az ERC az alulról építkezés elvét követi (bottom up megközelítés), előre nem határoz meg prioritásokat és kutatási célokat, ezért a kutatók bármely tudományterületről nyújthatnak be pályázatot.

A támogatások odaítélésének egyedüli feltétele a tudományos kiválóság.

Olyan vezető kutatók pályázhatnak a kutatók életkorára, nemére és származási országára vonatkozó bármely megkötés nélkül, akik Európában tervezik a projektek végrehajtását. Az ERC kiemelt prioritásként kezeli a kiváló kezdő kutatók támogatását függetlenné válásuk azon kritikus szakaszában, amikor kialakítják és megszilárdítják saját kutatócsoportjukat és kutatási programjukat.

AZ ERC stratégiai döntéseit az ERC Scientific Council (Tudományos Tanács) hozza meg, az operatív feladatokat pedig az ERC Executive Agency (ERCEA – Végrehajtó Ügynökség) látja el.

Next Post

Wallis Csoport

hét jún 17 , 2024
Keresés Search A Wallis Csoport Magyarország és a régió meghatározó vagyonkezelője és magánbefektetője 35 éves tapasztalattal. A társaság portfoliójába a saját iparágukban meghatározó pozíciójú, jellemzően a kelet-közép-európai régióban működő vállalatok tartoznak, melyek összesített árbevétele 2023-ban meghaladta a hatszázmilliárd forintot. A Wallis Csoport célja, hogy üzleti partnereivel együttműködve, közösen vigye sikerre […]
ZX-81