Eco Rating

Keresés

Az eszközgyártók által biztosított információk alapján minden mobilkészüléket alaposan megvizsgálnak, és egy 100 pontos skálán értékelik őket, ezzel jelezve az adott eszköz teljes élettartamára vonatkozó környezeti hatását.

Az Eco Rating egy egységes értékelési módszertant alkalmaz, amely egyenlő súllyal és objektíven mérlegel 19 különböző kritériumot, amelyek alapján minden eszközhöz egy pontszámot rendelnek. Ezen felül az Eco Rating minősítés a mobileszközök fenntarthatóságának öt fő szempontját emeli ki:

  • Tartósság: Az eszköz strapabírását, az akkumulátor élettartamát, valamint az eszközre és annak alkatrészeire vonatkozó garanciaidőszakot mérlegeli.

  • Javíthatóság: Azt értékeli, hogy az eszköz mennyire könnyen javítható, beleértve az eszköz dizájnját és olyan egyéb támogató tevékenységeket, amelyek növelhetik az eszköz hasznos élettartamát javíthatóságának, újrahasználhatóságának és bővíthetőségi potenciáljának fokozásával. A magasabb pontszám a fenti szempontok jobb támogatását jelzi.

  • Újrahasznosíthatóság: Mennyire könnyű az eszközöket szétszerelni és az egyes alkatrészeket felújítani, elérhető-e az erre vonatkozó dokumentáció, illetve mennyire újrahasznosíthatóak a kinyert anyagok.

  • Klímahatékonyság: Az eszköz üvegházgáz-kibocsátását értékeli, teljes életciklusára vonatkoztatva. Minél magasabb a pontszám, annál alacsonyabb a klímára gyakorolt hatás.

  • Alapanyag hatékonyság: A termék előállításához szükséges véges erőforrás-készletekre gyakorolt hatást értékeli (például az elektronikai komponensek előállításához szükséges aranyét). Minél magasabb a pontszám, annál kevesebb meg nem újuló erőforrás felhasználására van szükség az eszköz előállításához.

Az Eco Rating módszertan az iparági tudásra és a környezeti minősítési kezdeményezésekből származó leghatékonyabb gyakorlati módszerekre épít. A módszertan kialakításában technikai támogatást és felügyeletet biztosított az IHOBE (egy köztulajdonban álló, gazdaságfejlesztéssel, fenntarthatósággal és környezetvédelemmel foglalkozó ügynökség), az eszközbeszállítók részvételével, valamint az Európai Unió, az ITU-T, az ETSI és az ISO irányelveinek figyelembevételével, valamint szükség esetén új paraméterekkel való kiegészítésével.

Az Eco Rating a következő országokban elérhető: Albánia, Ausztria, Brazília, Csehország, Dánia, Dél-Afrika, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Montenegró, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Törökország


Next Post

Check Point Software Technologies Ltd.

vas dec 10 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) világszerte a kormányzati és vállalati ügyfelek egyik vezető cyber-biztonsági szállítója. Megoldásai megvédik ügyfeleit az ötödik generációs cyber-támadásoktól, aminek alapja a rosszindulatú és zsaroló programokkal, illetve más támadás típusokkal szembeni, iparágvezető eredményesség. A Check Point a nagyvállalatok felhőit, hálózatait és mobil eszközeit […]
ZX-81