DIGI

Keresés

DigiA széleskörű szolgáltatási portfólióval rendelkező DIGI a magyar vezetékes hang, internet és televíziós műsorszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője. A DIGI országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki, és több mint 2,5 millió előfizetéssel (RGU) rendelkezik. A társaság csúcstechnológiás előfizetői végpontig kiépített optikai hálózatának (FTTH – Fiber to the home), megerősített gerinchálózati és műholdas infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően az ország bármely pontján képes magas minőségű szolgáltatást biztosítani.

A médiavállalat saját gyártású televíziós csatornákkal is rendelkezik, sportadói mellett további négy tematikus csatornával van jelen a televíziós műsorszolgáltatók között. A DIGI 2019 májusában indította mobil telekommunikációs szolgáltatását Magyarországon. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat 2300 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, a DIGIMobil szolgáltatás a lakosság több mint kilencven százalékának biztosít kültéri mobillefedettséget. A DIGI Csoport magyarországi alkalmazottainak száma meghaladja a 2700 főt.

A társaság története

A cég elődje az EPA-HCS Kft. volt, melyet 1994-ben alapított Teszári Zoltán romániai magyar vállalkozó. A társaság a 90-es években 15 kisebb kábeltársaságot vásárolt fel, így szolgáltatási területe folyamatosan bővült. 2000-től a cégcsoport EMKTV Kft. néven működött tovább, a DIGI márkanevet 2006-ban vezették be Magyarországon. A cégek infrastruktúrája és tulajdonosi szerkezete gyakorlatilag ugyanaz maradt. 2018-ban nagyjából 511 ezer magyarországi ügyféllel rendelkezett. Az Invitel felvásárlását követően az előfizetők száma 1,1 millióra növekedett. 2019. május 27-én Magyarországon is elindította mobilszolgáltatásait saját hálózatán, melynek körzetszáma 06-50.

2021. március 29-én bejelentették, hogy az RCS&RDS eladja a teljes magyar DIGI cégcsoportot (DIGI Kft., Invitel Zrt. és ITV Zrt) a 4iG Nyrt. érdekeltségébe tartozó Antenna Hungáriának. Az üzlet 2022. január 3-án zárult le. A magyar leányvállalat a felvásárlás lezárását követően két évig használhatja a Digi márkanevet. 2022 júniusában bejelentették, hogy 2022. augusztus 5-ével megszűnik a DIGI Magyarország saját gyártású három sportcsatornája (DIGI Sport 1, 2 és 3). Ezek helyét az egyelőre DIGI-exkluzív Match4 adó veszi át, majd szeptember 1-jén a DIGI 5 tematikus csatornája (Life, Animal World, World, H!T Music Channel és Music Channel) is megszűnt — olvasható a Wikipedián.


Tags:

Next Post

Geomérnökség

szo ápr 6 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareA geomérnökség a bolygómérnökség földi alkalmazása, nagy léptékű, előre eltervezett hatásokat okozó beavatkozás a Föld, mint fizikai rendszer működésébe. Napjainkban elsősorban a földi légkör olyan megváltoztatását értik alatta, ami a globális felmelegedés hatásait mérsékelni tudja, esetleg teljesen meg is szünteti. A geomérnökség alkalmazása a csak jövőben válhat gyakorlattá […]
ZX-81