CETIN

Keresés

A CETIN Csoport és vállalatai vezetékes és mobil távközlési infrastruktúrát és komplex szélessávú szolgáltatásokat nyújtanak. A CETIN Czech Republic 2015-ben alakult az O2 Czech Republic strukturális szétválasztását követően. 2020-ban három Telenor márkanéven működő szolgáltató kiskereskedelmi és infrastrukturális üzletágának hasonló szétválasztására került sor Magyarországon, Bulgáriában, és Szerbiában, így a CETIN Csoport a közép- és kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb távközlési infrastruktúra- és szolgáltatásszolgáltatója lett. A CETIN Csoport a PPF nemzetközi befektetési csoport része.

A CETIN Hungary Zrt. integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató vállalat, Magyarország egyik meghatározó országos mobil rádiós és átviteltechnikai hálózatának tulajdonosa és üzemeltetője mintegy négyezer telephellyel, jelenléti ponttal. Úgynevezett toronycég. A társaság 2020 júliusában jött létre a Telenor Magyarországból történő strukturális kiválással. A CETIN Hungary üzleti tevékenységének fókusza a hálózattervezés, hálózatépítés és üzemeltetés, átviteltechnika, adatközpont, it-infrastruktúra és it-biztonsági szolgáltatások. A vállalat működésének első fél évében mintegy 23 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 1,4 milliárd forint jegyzett tőke mellett, mintegy kétszáz szakembert foglalkoztat. Mára, mint független integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató vállalat jellemzik magukat. A vállalat tulajdonosa az Amszterdamban bejegyzett TMT Hungary Infra B.V. 

A PPF Csoport 25 országban tevékenykedik Európától Észak-Amerikán keresztül Ázsiáig. Számos ágazatban fektet be, többek között a pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a média, a biotechnológia, az ingatlan és a mérnöki tevékenység területén. A Csoport 42,2 milliárd euró értékű eszközállománnyal rendelkezik, és világszerte 78 ezer embert foglalkoztat (2021. december 31-i adatok szerint).


Next Post

TCL P74 sorozat

vas máj 19 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareA TCL 85P745 legfontosabb képességeinek felsorolása. TCL 85P745 legfontosabb képességei: 4K HDR Wide Color Gamut Motion Clarity Multi HDR formátum I Dolby Vision I HDR10+ Game Master 2.0 120Hz Game Accelerator Dolby Atmos Google TV Kéz nélkül használható Google Assistant Google Meet Alexával is használható Netflix, Amazon Prime, […]
ZX-81