Calık Holding

Keresés

Calık Holding török ​​vállalat, amely az 1980-as évek óta az energiaipar, az építőipar, a bányászat, a textilipar, a pénzügy és a távközlés területén tevékenykedik. Az alapító és az elnök Ahmet Calık a textiliparban kezdte üzleti karrierjét, 1981-ben alapította az Orta Dogu Tekstilt és 1987-ben az Calık Denim céget. A FÁK-országok 1990-es évek eleji függetlenedése során végrehajtotta első külföldi befektetéseit, és megalapította a Gap Pazarlamát és a Gap İnsaat vállalatokat. Ezeket a cégeket 1997-ben Calık Holding néven egyesítették. A 2000-es évek óta befektetésekkel bővülő Calık Holding felvásárolta a Banka Kombetare Tregtaret. A csoport 2007-ben vásárolta fel az ALBtelecomot, Albánia legrégebbi vezetékes szolgáltatóját és internetszolgáltatóját, amellyel belépett a távközlési szektorba is.

A Calık Holding a kanadai székhelyű Anatolia Mineralsszal, a Torontói Értéktőzsde tagjával együttműködve lépett be a bányászati ​​szektorba. 2011-ben megalapította a Calık Cottont, azzal a céllal, hogy a világ tíz legnagyobb gyapotkereskedelmi vállalata közé kerüljön. A török áramelosztó szektor privatizációjában való részvételt követően a Calık Holding hétmillió fogyasztót látott el árammal. A társaság 2010-ben megvásárolta a YEDAS-t, 2012-ben a Kosovo Electricity Distribution Company-t a Limak Holdinggal társulva, 2013-ban pedig az ARAS EDAS-t a Kiler Holdinggal együttműködve. A Calık Enerji leányvállalat felkerült az ENR 250 legjobb nemzetközi vállalkozót tartalmazó listájára. A vállalat húsz éves üzleti kapcsolatát a Mitsubishivel 2015-ben partnerséggé alakította, amikor a japán vállalat megszerezte a Calik Enerji 4,5 százalékát.

A Calık Holding több mint 28 ezer embert foglalkoztat 17 országban, vagyonának értéke 7,6 milliárd dollár.


 

Next Post

ALBtelecom

csü márc 14 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareAz idén 110 éves ALBtelecom 743 dolgozót foglalkoztat. A társaság 153 ezer vezetékes hang-, 118 ezer internet-, illetve 66 ezer tv-előfizetőjével a legjelentősebb albániai vezetékes távközlési vállalat, 405 ezer mobil-előfizetőjével pedig a 3. legjelentősebb mobilszolgáltató. Az ALBtelecom kiemelkedő saját távközlési infrastruktúrájának része Albánia legnagyobb, 4500 kilométer hosszúságú optikai […]
ZX-81