Bartóki-Gönczy Balázs

Keresés

Bartóki-Gönczy BalázsBartóki-Gönczy Balázs 2010-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) jogászként, majd francia jogi diplomát szerzett a Panthéon-Assas Paris II és a Paris Saclay egyetemeken, ahol távközlési és világűrjogra specializálódott. A Lyon III egyetemen MBA diplomát, PhD fokozatát a PPKE jogi Doktori Iskolájában szerezte, témája az online platformok jogi kérdései voltak. Szakmai pályafutását Párizsban kezdte egy távközlési vállalatnál, 2011 és 2016 között az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársa, majd egy francia érdekeltségű hazai középvállalat jogi igazgatója volt 2019-ig. 2018 óta oktat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), tanszékvezető, egyetemi docens, illetve a Világűrjog és Politika Kutatóműhely vezetője. Kutatási területe az elektronikus hírközlési jog, az újmédiajog és a világűrjog, melyekről magyar, angol és francia nyelven tanít az NKE-n, a PPKE-n és a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Társadalmi munkában a Ludovika SE vívó szakosztályának vezetője és a Magyar Vívó Szövetség Nemzetközi Bizottságának tagja. 2021. december 14-én választotta meg az Országgyűlés a Médiatanács tagjának.


Next Post

Koltay András

hét ápr 15 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareKoltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke. Koltay jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára. LL.M. fokozatot szerzett 2007-ben a University College Londonon, korábban a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány […]
Koltay András NMHH