Árvai Péter

Árvai PéterÁrvai Péter 1979-ben született Svéd országban, Karlskogában. A stockholmi egyetem médiatechnikai mérnök szakán diplomázott 2006-ban. Ösztöndíjasként Szingapúrban, majd Tokióban a FujiXeroxnál is tanult. Élt Budapesten, Tokióban, Stockholmban és San Franciscóban is.

A felhőalapú prezentációs szoftver fejlesztő cég, a Prezi.com Kft. ügyvezetője és társalapítója, Somlai-Fischer Szabolcs és Halácsy Péter mellett. Ő alapította a svéd omvard.se-t, illetve az ő nevéhez is fűződik az a szabadalmaztatott mobil hírolvasó is, ami elsőként tette lehetővé TED előadások követését mobiltelefonról. A Preziben üzleti modellként választott freemium modell azonnal cash-flow pozitívvá tette a céget, amire több befektető is felfigyelt, így 2009-ben megtörtént az első kockázati tőke bevonás a Sunstone Capitals-szal együttműködve, amellyel egyidőben, árvai meggyőzte a TED konferenciák tulajdonosát, hogy életükben először fektessenek be egy cégbe.

2011-ben az Accel Partners, a Szilícium völgy egyik legnevesebb befektetője (ők voltak a Facebook első befektetői), B típusú finanszírozási körben 3,2 milliárd forintott fektetett a vállalkozásba.