Árvai Péter

Keresés

Árvai PéterÁrvai Péter 1979-ben született Svéd országban, Karlskogában. A stockholmi egyetem médiatechnikai mérnök szakán diplomázott 2006-ban. Ösztöndíjasként Szingapúrban, majd Tokióban a FujiXeroxnál is tanult. Élt Budapesten, Tokióban, Stockholmban és San Franciscóban is.

A felhőalapú prezentációs szoftver fejlesztő cég, a Prezi.com Kft. ügyvezetője és társalapítója, Somlai-Fischer Szabolcs és Halácsy Péter mellett. Ő alapította az egészséges életmóddal foglalkozó svéd omvard.se-t, illetve az ő nevéhez is fűződik az a szabadalmaztatott mobil hírolvasó is, ami elsőként tette lehetővé TED előadások követését mobiltelefonról. A Preziben üzleti modellként választott freemium modell azonnal cash-flow pozitívvá tette a céget, amire több befektető is felfigyelt, így 2009-ben megtörtént az első kockázati tőke bevonás a Sunstone Capitals-szal együttműködve, amellyel egy időben, Árvai meggyőzte a TED konferenciák tulajdonosát, hogy életükben először fektessenek be egy cégbe.

2011-ben az Accel Partners, a Szilícium völgy egyik legnevesebb befektetője (ők voltak a Facebook első befektetői), B típusú finanszírozási körben 3,2 milliárd forintot fektetett a vállalkozásba.

Next Post

Charaf Hassan

hét máj 20 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareCharaf Hassan Libanonban Machgharában született 1967 május 12-én. 1996 óta a BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék munkatársa, mérnök-közgazdász (1998), jelenleg habilitált egyetemi docens. Tudományos, fejlesztői és oktatási tevékenysége 1992-től a szoftverfejlesztéshez kötődik. Szakmai-tudományos életútjának meghatározó vonása, hogy összhangot keresett és talált a gyakorlati problémák minőségi megoldása […]
Charaf Hassan