Armin Papperger

Keresés

Armin PappergerA leányvállalataival hat kontinensen jelen lévő német védelmi- és járműipari vállalat a Rheinmetall, valamint a 4iG Nyrt. közös alapítású informatikai vállalatának nemzetközi piacra lépési törekvéseit segítheti az 1963-ban született Armin Papperger. A jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakember a két vállalat stratégiai együttműködésének megerősítése mellett – a Rheinmetall 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a 4iG Nyrt.-ben – elősegítheti a társaságok közötti tudástranszfert, amely új piacra lépési lehetőséget biztosíthat a 4iG számára a globális védelmi ipar technológiai, illetve infokommunikációs szegmenseiben.

Papperger 32 évvel ezelőtt kezdte pályafutását a Rheinmetall védelmi csoportjánál. A mérnök végzettségű szakember minőségbiztosítási és gyártási folyamatok mellett a belső erőforrások allokálásában és a cégcsoport tagvállalatai közötti együttműködések hatékonyságának növelésében is jelentős tapasztalatokkal rendelkezik. Több a Rheinmetall csoport védelmi szegmensében működő leányvállalat ügyvezetői feladatainak ellátását követően 2013-ban lett a cégcsoport vezérigazgatója és ügyvezető testületének elnöke.

A Rheinmetall leányvállalataiban betöltött igazgatósági és felügyelő bizottsági pozíciói mellett Papperger a német védelmi és járműipari fejlesztővállalat, a Supashock Advanced Technologies, az Allianz Global Corporate & Speciality, valamint a Deutsche Bank AG tanácsadó testületeinek tagja. Papperger elnöke, a berlini központú és a 221 védelmi iparban működő német vállalatot tömörítő szövetségnek, a BDSV-nek (Bundesverband der Deutschen Sicherheits- und Verteidigungsindustrie). A BDSV a Német Ipartestület, az Európai repülési, űrkutatási, védelmi és biztonsági iparági szövetségnek, az ASD-nek, valamint a NATO tanácsadó csoportjának (NIAG) is tagja. Armin Papperger emellett a Német Iparszövettség (BDI) elnökségének és a német hadsereget támogató, egyesületi formában működő lobbiszervezet, a Förderkreis Heer elnökségi tagja.

A 4iG vállalatcsoport tanácsadó testületének tagja. A 4iG igazgatóságának munkáját támogató Tanácsadó Testület a vállalat regionális növekedési stratégiájának folyamatait erősíti, amelynek egyik fő célja a társaság nemzetközi beágyazottságának elmélyítése.


Next Post

Lantos Csaba

hét márc 4 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareLantos Csaba közgazdász, üzletember. Lantos 1986-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd a Budapest Banknál kezdte pályafutását kötvénykereskedőként. A Budapest Banktól 1988 őszén kiküldtek tanulni, és „akklimatizálódni” Bécsbe, a Creditanstalt központjába. 1989-2000-ig az értékpapír kereskedelmet irányította a Creditanstalt csoportnál és a befektetési alapkezelőt is vezette, 1997-től az […]
Lantos Csaba közgazdász, üzletember