ABB

Keresés

A svájci ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, termékeivel és megoldásaival elősegíti egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több, mint 130 éve jól ismert ABB közel 105 ezer munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energetikai szektorban.


Csökkent az ABB forgalma és nyeresége 2022 második negyedévben
Csökkent a második negyedévben a svájci ABB gépipari technológiai konszern forgalma és nyeresége, emelkedett viszont a megrendelésállománya. A társaság a harmadik negyedévre a bevételének két számjegyű növekedését és eredményességének javulását jelezte előre. Az ABB az idei második negyedévben 7,251 milliárd dollár, az egy évvel korábbi 7,449 milliárd dollárnál három százalékkal kisebb értékesítési árbevétel mellett 379 millió dollár nyereséget ért el, ötven százalékkal kisebbet a 2021 második negyedévi 752 millió dollárnál. A működési eredmény 2,29 milliárd dollár lett a második negyedévben, kilenc százalékkal kisebb a 2021 második negyedévi 2,508 milliárd dollárnál. A bevételarányos jövedelmezőség 31,6 százalékra csökkent 33,7 százalékról. A kamat- és adófizetés, valamint amortizáció előtti eredmény (EBITDA) két százalékkal 1,136 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben a 2021 második negyedévi 1,113 milliárd dollárról. Bevételarányosan az EBITDA fél százalékponttal 15,5 százalékra javult 15 százalékról. Az ABB megrendelésállománya a második negyedévben tíz százalékkal, összehasonlítható alapon húsz százalékkal 8,807 milliárd dollárra emelkedett 7,989 milliárd dollárról. Az idei harmadik negyedévére összehasonlítható alapon két számjegyű bevételnövekedésre és az EBITDA bevételarányos további javulására számít az ABB.


Tags:

Next Post

STRT Holding

pén márc 15 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareA 2023 tavaszán induló STRT Holding célja piaci finanszírozást nyújtani a korai szakaszban lévő startupoknak. Átlagosan 20-30 millió forintos befektetés mellett, első vagy korai befektetőként, hosszútávon szeretnének a kiválasztott cégekkel együtt dolgozni. A felkarolt vállalkozásokat Balogh Péter vezetésével tapasztalt csapat menedzseli: Balogh-Mázi Mária (DreamJobs, Baconsult), Kozma Andrea (CEU […]
ZX-81