Trump szerint a Google ellene dolgozik

Donald Trump szerint a Google azon van, hogy ő veszítsen a 2020-as választásokon. “Nézzék csak meg, mire készül a Google a 2020-as választásokon” – írta az elnök a Twitter-bejegyzései egyikében, és mellékelt a Fox televízióban hétfő este elhangzott két beszélgetést. Az egyik interjúban a Google volt munkatársa, Kevin Cernekee mérnök arról beszélt, hogy amikor 2016-ban Trump megnyerte az elnökválasztást, “a Google vezetői a szó szoros értelmében elsírták magukat, és miközben könnyeiket törölgették, megfogadták, hogy ez még egyszer nem történhet meg, és Trump vereségének biztosítása érdekében minden hatalmukat és erőforrásukat bevetik”.

A másik interjúban a több újságírói díjjal kitüntetett oknyomozó riportert és írót, Peter Schweizert szólaltatta meg a műsorvezető. Schweizer megerősítette, hogy igaz lehet, amit Cernekee elmondott. Ennek alátámasztására felidézte, hogy a 2016-os elnökválasztási folyamat során a Google a Hillary Clinton, demokrata párti elnökjelöltre vonatkozó negatív dolgokat bizonyítottan elhallgatta, míg a Trumpra vonatkozó negatívumokat felerősítette. Schweizer szerint ugyan a Google jövőre nem követi el ugyanezt a hibát, de hangsúlyozta, erre az lehet a biztosíték, hogy az igazságügyi minisztérium szorosan figyelemmel kíséri a kaliforniai tech-cég tevékenységét a választási időszakban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kína: egyelőre nincs fennakadás a ritkaföldfém-exportban

csü aug 15 , 2019
Második hónapja mutatott emelkedést Kína ritkaföldfém-kivitele júliusban annak ellenére, hogy Peking kilátásba helyezte bányászati terméke exportjának korlátozását az amerikai szankciókra válaszul. Az elsősorban elektronikai eszközök gyártásához használt alapanyagok kivitele a kínai vámhatóság csütörtökön közölt adatai szerint a múlt hónapban 5243 tonnát ért el, vagyis 32 százalékkal nőtt a júniusi 3966 […]

Friss, ropogós