Trump kampánytanácsadója izraeli céggel egyeztetett az előválasztás befolyásolásáról

Donald Trump egyik kampánytanácsadója, Rick Gates a 2016-os elnökválasztási folyamat idején egy izraeli céggel egyeztetett az előválasztás befolyásolásáról Trump javára, egyebek közt a közösségi média manipulálásával – írta a The New York Times. A lap azt állítja: Gates arról egyeztetett a Psy-Group izraeli magáncéggel – amelynek munkatársai volt hírszerzők -, hogy milyen módszerekkel lehetne befolyásolni a választói akaratot. A Psy-Group több javaslattal is előállt, de a lap hangsúlyozta: nincs bizonyíték arra, hogy Trump kampánycsapata élt volna az ajánlataikkal, és egy idő után maga Gates is elvesztette az érdeklődését a cég iránt.

A lap szerint az ügyet a Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálja. A Mueller-bizottság feladata annak feltárása, hogy összejátszottak-e a Trump-kampány munkatársai az oroszokkal a 2016-is elnökválasztási kampány idején. A lap információi szerint a Mueller vezette bizottság kivizsgálta a céget, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei több órát töltöttek a Psy-Group munkatársainak kikérdezésével. Az idén a szövetségi nyomozók bírói végzéssel fordultak az izraeli rendőrséghez és az izraeli igazságügyi minisztériumhoz, kérve az izraeli Petah Tikvában bejegyzett cég számítógépeinek lefoglalását. A Psy-Group ellen jelenleg felszámolási eljárás folyik.

Next Post

Bagoly mondja: Medvegyev szerint több száz milliárd rubel kárt okoztak Oroszországnak a kibertámadások

csü okt 18 , 2018
Nagyságrendileg mintegy hatszázmilliárd rubel (2,5 ezer milliárd forint) kárt okoztak tavaly Oroszországnak a kibertámadások – jelentette ki az orosz miniszterelnök. Dmitrij Medvegyev hangsúlyozta, hogy ez “jelentős pénz” az orosz gazdaság számára. A kormányfő, aki szerint 2017-ben világszerte ezermilliárd dolláros kárt okoztak a kibertámadások, sürgette az országos és a globális szintű […]