Trócsányi: a gyűlöletbeszéd ellen fel kell lépni

Ajelet-Saked-Trocanyi-LaszloA gyűlöletbeszéd és a terrorizmus elleni küzdelemről tárgyalt Trócsányi László magyar és Ajelet Saked izraeli igazságügyi miniszter. Trócsányi azt mondta, hogy a magyar és az izraeli kormány tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de a gyűlöletbeszéd ellen fel kell lépnie. A miniszter hozzátette: olyan világban élünk, ahol a digitalizáció folyamatosan fejlődik, szinte gyorsabban, mint az igazságszolgáltatás, ezért nem csak prevencióra, de korrekcióra is szükség van.

Az izraeli igazságügyi miniszter azt mondta: egyetértettek abban, hogy a véleményszabadság korlátozása nélkül kell megtalálni azokat az eszközöket, amelyek hatékony választ adnak a gyűlöletbeszédre, “hiszen tudjuk, hogy a gyűlölködő szavakat tettek is követhetik, és a szavak szintjén kell megállítani a gyűlöletet”. Saked azt hangsúlyozta, hogy terrorhullám söpört végig Izraelen az elmúlt hónapokban. Mindez online gyűlöletkeltéssel kezdődött, vagyis a szavakkal – mondta. Hozzátette: amikor felvették a harcot az online gyűlöletbeszéddel, azt tapasztalták, hogy a terrorcselekmények is visszaszorultak. “Ha nincs, aki felbuzdítson, ha nincsenek szavak, akkor azokat nem követik tettek” — fogalmazott. Az izraeli igazságügyi miniszter megjegyezte, Izraelben az ügyészség heti rendszerességgel indít eljárást uszító állampolgárokkal szemben, legyenek akár arabok, akár zsidók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar rendőrök a Twitteren is segítik a szurkolókat

ked jún 7 , 2016
Twitter-csatornát indított a rendőrség, hogy folyamatosan hasznos és friss információkat, tanácsokat adjon a pénteken Franciaországban kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra kiutazó magyar szurkolóknak – közölte honlapján hétfőn a rendőrség. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közleményében azt írta: a “NFIP Hungary” néven elérhető Twitter-profil alatt a rendőrség nyolc szakembere a helyszínről folyamatosan, első […]

Friss, ropogós