Trendi lett az online társkeresés

Állítólag a Tindernek köszönhetően az elmúlt évek során újra trendivé vált az internetes társkeresés. Korábban ugyanis sokan nem merték bevallani még szűkebb baráti vagy családi körükben sem, hogy interneten keresnek vagy találtak párt.

A Tinder megcsinálta azt, amit a hagyományos társkereső oldalaknak csak részben sikerült az elmúlt tíz év során: egy ötletes applikáció segítségével újra bevonzották a fiatalokat az online társkeresés világába. A mobilalkalmazás által tökélyre fejlesztett és rendkívül gyors interakciót elősegítő „tetszik-nem tetszik” véleménynyilvánítás viszont a szakértők – és a Tindert már kipróbáltak többsége szerint is – nagyon felületes ahhoz, hogy a komoly kapcsolatok kialakulását segítse, hiszen a felhasználók csupán egy-egy fotó alapján döntik el, ki nekik a szimpatikus és ki az, aki nem. A Tinder fiatal korosztályban történő térhódítása világszerte hatással van a „hagyományos” társkereső oldalak működésére.

Weiler Péter, a Randivonal.hu-t is üzemeltető Dating Central Europe Zrt. vezérigazgatója úgy véli, hogy inkább segíti a hagyományos társkereső oldalak használatát a Tinder, mint gátolná azt. „A Tindernek köszönhetően a fiatalok nagy része – igaz, játékosabb formában és felületesen bár, de – belép az online társkeresés világába. A hagyományos társkereső oldalakat korábban kevésbé használták, hiszen nem tartották elég menőnek, trendinek őket. Eddig legalábbis, ugyanis a közelmúltban egy érdekes átrendeződés kezdett el körvonalazódni a társkereső oldalakon.” A statisztikák szerint az elmúlt néhány hónap az első olyan időszak évek óta – az idén egyébként már 18 éve működő Randivonalon –, amikor nem csökkent, hanem inkább nőtt a fiatal, húszas, harmincas éveik elején járó társkeresők aránya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Közeleg az it-szektor "legelőkelőbb" eseménye

sze jan 25 , 2017
Az InterContinental Budapest szálloda báltermében rendezik meg 2017. február 18-án a harmadik InfoBált. Az infokommunikációs szektor “legelőkelőbb” éves rendezvénye elegáns és különleges társasági esemény: találkozik az innovációra és fejlődésre építő piac a konzervatív hagyományokra támaszkodó báli csillogással — áll szó szerint Orján Sándor, a főszervező közleményében. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési […]

Friss, ropogós