Tőzsdére lépett és már tejeszkedne is a Gloster

Szekeres ViktorÚj cég lépett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közepes méretű vállalkozásokra létrehozott Xtend piacára: elindult a kereskedés a nagytarcsai székhelyű Gloster Infokommunikációs Nyrt. részvényeivel.

A tőzsdei bevezetést megelőzően a Gloster sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre. A túljegyzéssel záruló tranzakció keretében végül 100 forintos névértéken, 1,55 millió darab részvényt értékesítettek. A tranzakcióban a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap 24,65 százalékos részesedést szerzett a cégben. A Gloster Infokommunikációs Nyrt. a jogelődei révén közel húsz éve a hazai it-szektor aktív résztvevője. A társaság nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 2019-ben 1,745 milliárd forint volt, az előző évi 1,526 milliárd forint után. Az adózott eredmény 129 millió forintot tett ki tavaly, ami 31 százalékkal alatta marad az egy évvel korábbinak. A Gloster három társaságban – Euroway Networking Kft., TMSI Szoftver Iroda Kft., Cableline Technologies Kft. – rendelkezik tulajdonosi érdekeltségekkel. A cég középtávú célja, hogy elsősorban akvizíciók révén néhány éven belül egy ötven-száz fő közötti, évi négy-öt milliárd forint árbevételű, és egymilliárd forint körüli EBITDA-val működő céggé váljon.

A társaság vezetője, igazgatóságának elnöke, többségi (64,5 százalék) tulajdonosa Szekeres Viktor. Eredetileg igazgatás-szervezőként végzett, de évekig külföldön búvároktatóként dolgozott. A Glostert 2003-ban alapította, 2009 óta egyedüli tulajdonosként fejleszti a céget. Az elmúlt 12 évben közel ötszáz középvállalkozás IP-telefonközpont, tűzfal, LAN és wifi hálózati fejlesztési projektjeiben vett részt. Főbb szakterületei: vállalati kollaborációs megoldások, IP-telefonközpontok, contact ceterek, LAN hálózati megoldások tervezése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Moszkva makacsul tagad

csü jún 11 , 2020
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő “erőteljesen visszautasította” azt az “abszurd” és “alaptalan” vádat, miszerint Oroszországnak köze lenne a német parlament alsóháza ellen 2015-ben intézett kibertámadáshoz. Felszólította a német felet, hogy terjessze elő a – szerinte az Egyesült Államoktól kapott – bizonyítékait. Mint mondta, Moszkva ebben az esetben kész lenne a részletekre […]