Továbbra is romlanak az Ericsson eredményei

sved-koronaAz Ericsson árbevétele a második negyedévben, az előző év azonos időszakához képest tizenegy százalékkal csökkent. Az összehasonlítható egységek és az árfolyamváltozások hatásával korrigált árbevétel az előző év azonos időszakához viszonyítva hét százalékos csökkenést mutat, ráadásul a mobil szélessávú üzletág árbevétele is tovább csökkent. Az sem hangzik jól, hogy a bruttó árrés 32,3-ra csökkent 33,2 százalékról csökkent az előző év azonos időszakához képest, ráadásul az üzemi árrés 5,1 százalékra csökkent 5,9-ről — áll a társaság közleményében. Nem csoda, hogy a társaság vezetése az Igazgatótanács támogatásával úgy döntött, hogy a “költségek további csökkentésére irányuló, jelentős folyamatokat indít el”.

Ericsson-eredmenyek

Kezdi utolérni magát a magyar leány
Az Ericsson Magyarország Kft. a 2010-es 41 milliárd forintos forgalmat idén tudta először meghaladni 42,6 milliárd forint bevételt elérve. Árnyalja a képet, hogy a 2015-ös 1,6 milliárdos üzemi eredmény nem csak a 2010-estől marad el jelentősen, közel egymilliárd forinttal, hanem a 2014-es 1,7 milliárd forinttól is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MinDig TV: és tényleg jön az Izaura TV

sze júl 20 , 2016
A TV2 Csoport és az Antenna Hungária Zrt. között létrejött hosszútávú együttműködés eredményeként még ebben az évben három új csatornával jelenik meg a MinDig TV földfelszíni digitális, ingyenes platformján a cégcsoport, elsőként augusztus 14-én az Izaura TV indul el a MinDig TV kínálatában. A bővítést követően a 750 ezer háztartásban […]